Burgemeester Heijmans van Weert heeft inmiddels gereageerd om de aanhouding van de terreurverdachten in Weert.

Heijmans: “Er zijn vanavond in Weert 7 verdachten aangehouden vanwege een zeer ernstige verdenking dat zij vergevorderd waren in het voorbereiden van een terroristische aanslag. Ik heb hierover vandaag nauw contact over gehad met de politie en het OM. Ik kan u nu het volgende mededelen. Er is geen relatie tussen de aanhouding van de verdachten en de kermis in Weert”.

“De kermis gaat morgen gewoon van start zoals gepland. De verdachten zijn weliswaar in Weert aangehouden maar hun plannen waren niet op Weert gericht. Géén van de verdachte is uit Weert afkomstig. Er zijn op dit moment dan ook geen extra maatregelen noodzakelijk. Morgen gaan wij gewoon onze gebruikelijke veiligheidsmaatregelen nemen. Deze maatregelen zoals camerabewaking en roadblocks worden jaarlijks genomen. Dit jaar zijn onze roadblocks zelfs een lust voor het oog doordat ze door street-art artiesten worden aangepast aan de sfeer van de kermis”.

De burgemeester gaat ervan uit dat bezoekers en inwoners vanaf morgen komen genieten van de kermis. Hij sluit zich aan bij de woorden van NCTV en de minister en spreekt zijn waardering uit voor de professionaliteit van de politie en alle betrokken partijen.

18 REACTIES

 1. Toch lijkt het in mijn optiek niet verkeerd als de bezoekers van de kermis wel een veilig gevoel hebben dat ze zien dat er verscherpt toezicht is gezien de omstandigheden!

 2. Rare gedachten gang hebben die terroristen, je staat op het punt een aanslag te plegen, dus ga je maar ergens wat rond rijden waar vanaf morgen de komende zes dagen zo’n 50.000 mensen per dag zullen zijn. Maar toch ga je hier geen aanslag plegen. Je gaat gewoon wat lekker in een bus met buitenlands kenteken in de kijker lopen (rijden). En de gewone burger moet dat maar geloven???

 3. Laten we onze eigen afweging maken en niet klakkeloos vertrouwen op wat ons van officiële zijde voorgehouden wordt. We zijn zelf oud en wijs genoeg om conclusies te trekken! Het blijkt maar weer eens wat we hebben binnengehaald en dit nog elke dag

 4. Hoezo hebben binnen gehaald, het merendeel is geboren en getogen Nederlander 3e generatie. zaait u alstublieft niet zo een paniek, nergens voor nodig.
  Een terroristen cel van 7 stuks zit vast, kunnen dus niks meer doen, helemaal niks, jawel piepen in de Tebi in Vught.

 5. Mogelijk deze generatie niet binnengehaald maar in het verleden wel groeperingen binnengehaald met een volledig andere cultuur en een religie die weliswaar voortkomt uit het christendom (of verder teruggaand zelfs jodendom) maar met regels gestoeld op een woestijngebied en waarvan een aantal zich niet wenste of niet kon aanpassen aan hun nieuwe leefomgeving.

 6. Buiten het statement van onze persvoorlichter de heer Heijmans is de verklaring van de politie dat het onderzoek naar de geplande plaats van de aanslag nog in volle gang is. Maar het kan natuurlijk zijn dat Heijmans dingen heeft gezegd die de politie (nog) niet algemeen bekend wilde maken.

 7. Moeten we dan vaststellen dat de burgemeester andere informatie naar buiten mag brengen dan de politie zelf door hun persvoorlichter laat doen? De nationale media is verteld dat het onderzoek naar het doel van de aanslag nog in volle gang is, m.a.w., ze kunnen vermoedens hebben maar weten het nog niet.

 8. Ik denk dat we vast moeten stellen dat de burgemeester in deze heeft geprobeerd zoveel mogelijk antwoorden te geven op een moment dat iedereen met heel veel vragen zat. Het is denk ik altijd een lastige situatie dat je aan de ene kant publiek hebt dat terecht zoveel mogelijk antwoorden wil horen en aan de andere kant de veiligheidsdiensten die terecht eigenlijk zo weinig mogelijk willen delen in het belang van hun onderzoek. Omdat in Weert natuurlijk heel snel de link met de kermis werd gelegd heeft de burgemeester er denk ik snel belang bij gehad om te melden dat een en ander niet op de kermis gericht was. Voor de politie en andere veiligheidsdiensten is dat stukje informatie misschien wel veel minder van belang in het grote geheel. Ze hebben het overigens wel bevestigd. En hadden dat zoals ik schreef al bevestigd vóór de mededeling van de burgemeester gisteren in de raadsvergadering.

  Je merkt dat ik bijna iedere zin in een soort van vragende vorm op moet schrijven. Ik weet het namelijk ook niet. En al te veel suggesties wekken lijkt me niet goed. Dat geldt trouwens ook voor allerlei geruchten die de ronde doen. Nuchter blijven en vooral heel erg genieten van de zojuist begonnen kermis!

 9. Als er een aanslag gepleegd word gaan de wegen op slot. ( dus je huurt niet in die gemeente)
  Dus hoe verder weg hoe minder argwaan.

 10. Denk het niet. In de raadvergadering gisterenavond, die toevallig gelijktijdig plaatsvond, meldde de burgemeester dat de mededeling die hij op dat moment deed was afgestemd met de politie en andere veiligheidsdiensten.

 11. Niks aan de hand mensen gewoon doorlopen.
  Ik vind het frappant dat de burgemeester van Weert is ingelicht door de politie. Volgens mij heult ie gewoon met de vijand.
  Althans is liever vriendjes met hunnie dan met ons.

 12. Als het meerendeel 3e generatie Nederlanders( of dubbele nat.)zijn en hier geboren en getogen dan is het gevaar al 10 tallen jaren onder ons.
  Maar geen onnodiege paniek vlgs jou, jij slaapt !

Comments are closed.