Het Openbaar Ministerie (OM) mag de zeven terrorismeverdachten die donderdag o.a. op de Trancheeweg in Weert zijn aangehouden langer vasthouden. De rechter-commissaris heeft vrijdag de inverzekeringstelling van de verdachten getoetst. Hij heeft geoordeeld dat deze rechtmatig is en dat aan alle regels is voldaan.

Dat geeft het OM de mogelijkheid de verzekeringstelling zondag te verlengen met nog eens drie dagen. De officier van justitie bij het landelijk parket zal de verdachten volgende week woensdag opnieuw voor de rechter-commissaris brengen en de inbewaringstelling vorderen voor de duur van twee weken. Het gaat dan om de eerste fase van de voorlopige hechtenis. De verdachten zitten in alle beperkingen, wat betekent dat zij alleen met hun advocaat contact mogen hebben.

Bomvesten

In de periode van inverzekeringstelling is de politie begonnen met het verhoren van de verdachten en wordt onderzoek naar de in beslag genomen goederen. Bij de doorzoekingen van de woonadressen van de verdachten is beslag gelegd op aanzienlijke hoeveelheden grondstoffen voor explosieven voor bomvesten en 100 kilo kunstmest, mogelijk geschikt voor een autobom.

4 REACTIES

  1. langer vast? gewoon laten verzuipen. wat is het volgende bericht? vrijgelaten zeker.. nederlandse rechtspraak kennende krijgen ze weer een kans. gewoon opruimen, zo moeilijk is dat niet.

  2. We mogen nog blij zijn (volgens overheidsdiensten) dat we berichten meekrijgen over deze “geheimzinnige actie”. Als ze werkelijk vrijgelaten worden, zullen wij als burger dit zeker niet meekrijgen, om grote paniek en opstand te voorkomen.

  3. In ieder geval, als ze dat hebben, Nederlands paspoort innemen en nooit meer een Nederlands paspoort geven. Deze personen hebben met deze actie aangegeven dat ze geen Nederlander (willen) zijn. Een en ander uiteraard nadat de rechter heeft uitgesproken dat het ten laste gelegde ook is bewezen.

Comments are closed.