Zandstraat Ospeldijk de gezelligste

Nederweert – (Foto’s) Zaterdag was het nationale Burendag en in de gemeente Nederweert werd dat gevierd met de bekendmaking van ‘De gezelligste straat van Nederweert’.

Nationale Burgendag is een dag waarop gezellig samen zijn centraal staat en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. In Nederweert kiezen ze dan voor het eerst de gezelligste straat van Nederweert. Volgens leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar konden alle straten een gooi doen naar deze prestigieuze titel. “We vinden het belangrijk dat buren en straatgenoten met elkaar in contact komen en de saamhorigheid en het ‘wij-gevoel’ in de straat versterken.”

Uiteindelijk waren er 5 straten genomineerd. De Zandstraat in Ospeldijk kwam als winnaar uit de bus. Zij mogen zich nu de ‘gezelligste straat van Nederweert’ noemen en wonnen hiermee ook de bijbehorende prijzen zoals een wisseltrofee en een winterpakket om het ook in de winter gezellig te maken.

In de Zandstraat was een woonkavel waar meters hoog gras stond omgetoverd tot speelveld met daarop een tafel. Ook worden er verschillende planten en bloemen geplant. De tuin is aangelegd door de bewoners van de straat en zal ook door hun onderhouden worden.