5-jarig bestaan Wozoco Hushoven

(Foto’s) Woonzorgcentrum Hushoven vierde vrijdag haar 5e verjaardag. Het complex aan de rand van Weert werd in 2013 geopend en daar werd vandaag samen met de burgemeester, de gemeentesecretaris, raadsleden en enkele wethouders bij stilgestaan.

Het complex ligt bij Laarveld dat nog in ontwikkeling is. De bewoners kijken uit over een prachtig landelijk gebied en wonen er met veel plezier. Gasterij de Stoof is een centrale plek binnen woonzorgcentrum Hushoven. Op deze sfeervolle plek ontmoeten bewoners en buurtgenoten elkaar.

Binnen woonzorgcentrum Hushoven bevinden zich 3 groepswoningen, ook wel kleinschalig wonen genoemd. Hier biedt Stichting Land van Horne intensieve zorg aan ouderen met dementie. Daarnaast zijn er huurappartementen van Wonen Limburg. Deze appartementen zijn gericht op veilig en comfortabel wonen. De appartementen worden door de woningstichting verhuurd.

Meelopen

De aanwezige gemeentebestuur en raadsleden mochten deze ochtend meelopen met de medewerkers en bewoners van het complex. Er werd kennisgemaakt met een speciale fiets om rolstoelen mee te kunnen nemen, een speciale hometrainer waarbij men op een TV scherm kon zien dat ze door de wijk Hushoven fietsten.

Ook werden er verschillende spellen gespeeld, werd er actief meegedaan bij een uurtje gym en kon men de handen laten masseren of de nagels laten lakken door een dame die een pedicureruimte had ingericht.

In de middag werd er nog een feest gevierd worden in Gasterij de Stoof met alle bewoners, vrijwilligers en genodigden.

[nggallery id=’7002′]