In Altweerterheide is donderdagavond de PostNL – brievenbus aan de Bocholterweg opgeblazen.

Vermoedelijk hebben de daders zwaar vuurwerk gebruikt. De voorkant is er volledig uitgeslagen en de oranje brokstukken liggen tot enkele tientallen meters verderop verspreid. Volgens getuigen zijn de daders nadat ze de vernieling hadden uitgevoerd met hoge snelheid richting Stramproy gevlucht.

Bij de vernieling zijn ook poststukken beschadigd geraakt. Rond de brievenbus liggen nog tientallen papiersnippers. De overgebleven poststukken zijn veilig gesteld. Ook de politie is in kennis gesteld.

Ben je getuige geweest van de vernieling of heb je meer informatie over de daders? Dan kun je contact opnemen met de politie Weert via 0900-8844.

Voor de inwoners van Altweerterheide is de dichtstbijzijnde brievenbus nu gelegen aan de splitsing Bocholterweg / Mastenbroekweg of de Rembrandtlaan.