Nachtelijke broeibrand in Kelpen-Oler

Kelpen-Oler – (Foto’s) De brandweer en politie zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gealarmeerd voor een brand op bedrijventerrein Kelperheide in Kelpen-Oler.

Iets voor 2.00 uur werd er een rode gloed opgemerkt door voorbijgangers. Ook was er sprake van nodige rookontwikkeling. Deze was ook te zien (en te ruiken) vanaf de provinciale weg N280.

Eerst werd er gedacht aan een gebouwbrand. De brandweer werd dan ook meteen gealarmeerd en kwam met spoed ter plaatse. Het bleek uiteindelijk te gaan om een broeibrand op het terrein van een verwerker van groenafval.

De brandweer kon niet meteen het terrein op. Er moest hydraulische gereedschap aan te pas komen om het slot te forceren. Nadat men toegang had tot het terrein kon men beginnen met de bluswerkzaamheden. Broeibranden zijn lastig te doven en de bluswerkzaamheden namen dan ook de nodige tijd in beslag.