Glutenvrije middag bij Don Bosco

Komende zaterdag vind bij zaal Don Bosco op Boshoven de kleinschalige maar oh zo gezellige glutenvrije regiomiddag plaats. Deze middag wordt georganiseerd door NCV Limburg maar dit jaar i.s.m. NCV Noord-Brabant/Zeeland. Toegankelijk voor alle NCV-leden en ook niet-leden zijn welkom om kennis te maken. Ze hebben wederom een leuk en boeiend programma voor je samengesteld.

Glutenvrije producten

Er is een breed aanbod van glutenvrije producten te koop, bekende en minder bekende producten worden aangeboden. Natuurlijk bieden diverse leveranciers je de mogelijkheid om eerst even te proeven. En dit jaar komt er voor het eerst ook een heuse foodtruck naar Weert met glutenvrije churros. Een stroopwafelproducent laat zien en proeven hoe ze stroopwafels maken. Verder is er o.a. gebak, pasta, brood, koekjes en bier te koop!

Bakdemonstraties

De bakinstructrices zullen demonstraties geven van glutenvrije baksels en geven je baktips. Je mag natuurlijk proeven en als je het lekker vindt kun je een recept ervan krijgen.

Lezingen

Daarnaast zijn er natuurlijk ook weer een paar lezingen. Om 13.30 uur geeft diëtiste Stella Dings een lezing over coeliakie, gezond glutenvrij eten, etiketten lezen, et cetera. En om 15.00 uur geeft Marleen Trompenaers, blogger van www.smaakvolglutenvrij.nl een lezing over haar ervaringen met coeliakie, hoe ze aan haar glutenvrije recepten komt en hoe ze zich voorbereidt op een vakantie. Verder geeft ze ook budgettips t.a.v. het glutenvrije dieet.

Kinderopvang

Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Er is een bemand kinderhoekje aanwezig met schminken e.d. zodat zij zich volop kunnen vermaken.

Tasting Food at Don Bosco

En je bent voor of na de lezingen en het inkopen doen in de gelegenheid om met andere leden in contact te komen. Ervaringen en tips te delen onder het genot van een hapje en drankje en gezellig contact te maken met andere mensen die coeliakie hebben.

Dus kom op 27 oktober a.s. naar Don Bosco in Weert. De middag duurt van 13.00 tot 16.00 uur.