Weerter vlaai voor Weerter stroom

Met de overhandiging van de Weerter vlaai aan wethouder Geert Gabriëls ging afgelopen zaterdag de campagne ‘Echte Weerter vlaai voor echte Weerter stroom’ officieel van start. Dit gebeurde op de energiemarkt, die onderdeel was van de duurzaamheidsweek van de provincie Limburg ‘Dutch Earth Week’ in Weert.

WeertEnergie heeft zonnepanelen op een kippenschuur in Altweerterheide liggen. Deze collectieve zonnepanelen leveren nu al honderd procent groene stroom op. In totaal komen er 3500 panelen in het zonnepark op Altweerterheide te liggen, die stroom opwekken voor vijfhonderd huishoudens. Echte Weerter stroom!

Voor het leveren van groene energie is WeertEnergie lid geworden van de de energieleve-rancier Samen OM. Momenteel zijn er vijfendertig energiecoöperaties aangesloten bij Samen OM, die door de Consumentenbond is uitgeroepen tot groenste energiecollectief van Nederland. Net als WeertEnergie heeft Samen OM geen winstoogmerk, maar investeert ze in lokale duurzame projecten.

Iedereen die in de periode 13 oktober t/m 11 november 2018 overstapt op Samen OM krijgt een echte Weerter vlaai cadeau. Kijk voor meer informatie op www.weertenergie.nl of www.samenom.nl.