Eerste Lockdown Weert groot succes

(Foto’s) Zaterdag was Weert omgetoverd tot één grote escape room. Deze avond organiseerde de Pivogroep van Scouting Hubovra voor de eerste keer ‘Lockdown Weert’.

In totaal gingen 75 teams, van ieder 5-7 deelnemers, per fiets door Weert ten strijde tegen elkaar. Hierbij moesten de teams verschillende raadsels en opdrachten uitvoeren om sleutels te bemachtigen voor de kluis die op de Markt stond. De opdrachten waren verspreid in de verschillende wijken binnen de Ringbanen van Weert. Van het ontcijferen van teksten tot een oversteek maken over water. De opdrachten waren divers en dat maakte het tot een mooie en soms lachwekkende spelavond.

Het was uiteindelijk het team Sint-Maarten 2.0 uit Nederweert die met de eerste prijs er vandoor ging. Maar de gezellige avond met de honderden andere mensen uit de regio die van ‘puzzelen’ houden was de mooiste prijs voor zowel de deelnemers als de organisatie. Nadien was er ook veel lof voor dit nieuwe initiatief dat binnen 12 uur was ‘uitverkocht‘.