(Foto’s) Wethouder Tessa Geelen heeft zondag de twee nieuwe water kunstgrasvelden van Hockey Vereniging Weert officieel geopend. Tijdens de opening werden ook de leden en betrokken partijen bedankt die heel veel tijd hebben geïnvesteerd om de velden te realiseren.

De twee nieuwe watervelden zijn inmiddels volop in gebruik en hebben al de nodige succes opgeleverd. De matten hebben zeer goede speleigenschappen. Deze speleigenschappen zijn zeer bepalend om op hoger niveau mee te kunnen. De twee speelmatten zijn groen met het blauw van de clubkleuren aan de zijkant.

De velden zijn bovendien voorzien van nieuwe goals, nieuwe en ruimere dug-outs, een stevigere afrastering en een camerasysteem waarmee niet alleen opnamen van wedstrijden kunnen worden gemaakt en geanalyseerd maar die ook worden ingezet om het terrein te beveiligen.

Skills Park

De hockeyaccommodatie is bovendien uitgebreid met een zogenoemd Skills Park waar stickvaardigheid kan worden geoefend en waar nieuwe 3D-technieken kunnen worden getraind. Ook kan er gewerkt worden aan andere bewegingsvormen zoals looptraining, val- en tuimeltraining en krachttraining.