(Foto’s) Op zondag 7 oktober kwamen de ruiters en menners van PSV Laar / Het Vurige Span weer in actie. De organisatie had een escape rit van ongeveer 15 km uitgezet door Het Weerterbos.

Onderweg moesten puzzels opgelost worden die steeds een code vrijgaf bij het juiste antwoord. Aangekomen op het trainingsveld op Laar stond een koffer met het slot. Met de juiste code kon het slot geopend en zonder tijdfouten gestart worden in de uitgezette vaardigheidsproef.

Clubkampioenschap

De vaardigheidsproef werd dit maal door de menners verreden voor het clubkampioenschap en was uitgezet met het nieuwe (door een sponsor geschonken) hindernismateriaal. Hierdoor was het mogelijk om voor het eerst een volledig (23 poortjes) hindernisparcours op te zetten en zo een echte officiële wedstrijd te houden. Alleen de allerjongste deelneemster Anne Fleur wist de code te kraken, alle andere aangespannen combinaties en ruiters onder het zadel moesten starten met tijdsachterstand. De ruiters van PSV Laar streden voor de snelste tijd en een leuke prijs.

Winnaars en verliezer

Amazone Anouk Stappers ging als snelste ruiter door het parcours en wist een nieuw hoofdstel in de wacht te slepen. De aangespannen combinatie met Wiel Nies wist het clubkampioenschap te winnen en hij mocht de wisselbeker voor dit jaar mee naar huis nemen. Spontaan werd door erelid Tristan Verheijen aan de laatst geëindigde deelneemster een gratis menclinic aangeboden waardoor er eigenlijk alleen maar winnaars overbleven op deze zonnige zondag.

Meer foto’s zijn te vinden op de Facebook pagina van PSV:
https://www.facebook.com/PaardensportverenigingLaar/