Nostalgische kermis Antje Festival

Koopzondag 28 oktober 2018 organiseert Centrummanagement Weert de tweede editie van het feestelijke Antje Festival. Een van de opvallendste activiteiten van het feestelijke programma is de nostalgische kermis op de Markt.

In de schaduw van de statige toren van de St. Martinuskerk wordt een eendaagse nostalgische kermis opgebouwd. Hier staan onder andere een carrousel uit 1952 en een zweefmolen uit 1958. Lachen, gieren brullen met de hele familie is het in de klassieke lachspiegeltent uit 1957. Wellicht het meest bijzonder is de prachtige uitstalling van het klassieke vlooiencircus, waarvan de basis zijn oorsprong kent in 1922 in Engeland. De attractie is, met eerbied voor de nostalgie, prachtig gerestaureerd.

De kermis wordt begeleid door medewerkers in bijpassende traditionele kledij. Speciaal voor Antje Festival is een voordelig combiticket beschikbaar, met zesmaal entree voor een attractie voor in totaal 5 euro.

Antje

Weerter boegbeeld Antje van de Statie, de goedlachse vlaaienverkoopster van het station, staat centraal tijdens het evenement. Op verschillende momenten zal zij in de straten en op de pleinen vlaaitjes uitdelen aan het winkelend publiek.

De binnenstad van Weert wordt op nostalgisch / Bourgondische wijze omgetoverd tot een grote gethematiseerde belevenis. Verspreid over het centrum worden bezoekers verrast met diverse ondernemersacties, bijzonder entertainment, de prachtige nostalgische kermis en diverse activiteiten.

Meer info over Antje Festival en de programmaplattegrond zijn te vinden op www.antjefestival.nl.