Open Fatima-wandeling

Foto via: Stadsgidsen Weert

Op zondag 14 oktober 2018 organiseren de Stadsgidsen van Weert een Open Fatima-wandeling in Weert.

Deze keer nemen de stadsgidsen je mee naar de wijk Fatima, waar ze o.a. een kijkje gaan nemen in de voormalige “Het onbevlekt Hart van Maria” kerk volgens de officiële benaming maar beter bekend als Fatima-kerk en in de Rumolduskapel.

De oudste huurhuizen in Fatima zijn gebouwd in 1923 door ‘Wonen Limburg” voorheen R.K. Bouwverenigng St. Martinus. Een aantal van deze huizen zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Maar in de Looimolenstraat zijn 31 woningen prachtig gerenoveerd.

Bijzonder is het kerkeiland met de prachtige voormalige kerk toegewijd aan O.L. Vrouw van Fatima. De voormalige kerk is ontworpen door de bekende Weerter architect Pierre Weegels. Inmiddels is de kerk aan de eredienst onttrokken en heet voortaan Fatima huis, een maatschappelijk -educatief en cultureel ontmoetingscentrum. De kerk heeft een prachtig glas in lood venster van de bekende kunstenaar Charles Eijk en tevens het grootste marmermozaïek van Nederland (van Hugo Brouwer).

In de woningbouw op Fatima heeft architect Pierre Weegels ook een belangrijke rol gespeeld. Ze zullen ook aandacht besteden aan de gedachteniskapel (Rumolduskapel) en het kerkhof.

Nieuwsgierig? Loop dan eens met onze stadsgids mee.
De wandeling kost € 2,– p.p.
De wandeling duurt ca. 1,5
Vertrekpunt: om 14.00 uur ingang St. Martinuskerk centrum Weert

Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor jou geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden. Zie de website www.stadsgidsenweert.nl of bel 06 13 76 13 44.