Weert nog in beeld voor Alibaba

1 reactie

De kansen voor een vestiging van Alibaba in Weert zijn nog niet helemaal verkeken. Zeker niet omdat premier Mark Rutte zich in de onderhandelingen heeft gemengd.

Volgens het Financieel Dagblad (FD) maakt Rutte zich sterk voor een vestiging in Limburg. Daarbij zou Weert nog in beeld zijn en ook Maastricht blijkt nog een optie. In Weert zou het gaan om een loods van maximaal 88.000 vierkante meter en in Maastricht hopen ze op een megacentrum zoals eigenlijk voor het Belgische Luik de bedoeling was.

In juni van dit jaar kwam via de Belgische media naar buiten de Chinese internetgigant zich wilde vestigen in het Belgische Luik. Dit omdat hier het vliegveld Liege Airport in de buurt ligt. Dit vliegveld heeft al een verbinding met China. De Belgen zijn nog steeds in onderhandeling met Alibaba. De gesprekken zouden eind oktober een afrondende fase moeten bereiken.

Het Chinese Alibaba wil de Amerikaanse internetgigant Amazon voorbij streven. Daarom willen ze verspreid over de wereld zes distributiecentra (zogeheten hub’s) bouwen. Een daarvan komt dus waarschijnlijk in België of Nederland, maar waar precies blijft nog in het midden. Maar er wordt in beide landen politiek zwaar geschut ingezet om het bedrijf binnen te halen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie