Europees DC Alibaba niet in Weert

3 reacties

Alibaba kiest voor België om daar zijn belangrijkste distributiecentrum voor Europa te realiseren. Ook Weert en Maastricht in beeld, maar de Chinese internetgigant verkiest België boven Nederland, zo meldt de NOS.

De Europese topman van Alibaba, Von Bibra, zegt in een interview met de media dat het Belgische Luik de voorkeur heeft gekregen. Maastricht en Weert vallen buiten de boot. Premier Rutte had eerder dit jaar nog een gesprek met de Chinese delegatie. Daarin deed hij een goed woordje voor Limburg om daar het distributiecentrum te realiseren. De Chinezen hebben echter gekozen voor België zo blijkt. In Luik ligt ook al een vliegveld dat reeds een verbinding met China heeft.

Alibaba houdt de deur wel nog nadrukkelijk open voor Nederland. Wanneer het Chinese bedrijf wil gaan uitbreiden in Europa is Nederland een “extreem belangrijk land” , aldus Alibaba.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties