Afscheid burgemeester Cranendonck

Foto door: Foto Hammie

Cranendonck – Donderdag 15 november heeft waarnemend burgemeester Henri de Wijkerslooth (VVD) van de gemeente Cranendonck afscheid genomen.

Met een hapje en drankje kon men in het gemeentehuis in Budel nog een (dank)woord tot hem richtten en hem de hand schudden. Hij heeft de functie als (waarnemend) burgemeester bekleed vanaf oktober 2017 toen hij Marga Vermue opvolgde, zij vertrok naar haar ,,thuisbasis’’ Zeeland en werd burgemeester van de gemeente Sluis. In die tijd heeft hij veel burgers en verenigingen leren kennen, waarin hij altijd interesse toonde. In de relatief korte tijd heeft hij ook enkele (Koninklijke) onderscheidingen mogen uitreiken maar kreeg hij ook flinke dossiers op zijn bordje.

Aan het einde van zijn burgemeesterschap kreeg hij nog te maken met een fors tekort op de begroting door grote uitgaven in het sociale domein waardoor er bezuinigd moest worden. Ook heeft hij op de valreep nog kordaat opgetreden tegen de extreme overlast van kansloze asielzoekers uit veilige landen, niet alleen op het AZC maar ook in Budel en voornamelijk Maarheeze. Hij nam contact op met de verantwoordelijk staatssecretaris van Justitie en Veiligheid om snel maatregelen te treffen, hij volgde daarin de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb die ook maatregelen trof om de overlast in zijn stad tegen te gaan. Daarnaast nam hij zelf een pakket aan maatregelen om de overlast in zijn gemeente in te perken, omdat wachten op een structurele oplossing vanuit Den Haag geen optie was.

Kortom, een behoorlijke uitdagende periode als Burgemeester laat hij achter zich om het nu wat rustiger aan te gaan doen, hij zal zich met vrijwilligerswerk gaan bezighouden naast de functies waarbij hij momenteel ook al betrokken was.

Opvolger

Zijn opvolger is ook al bekend, Roland van Kessel zal op 20 november aanstaande tijdens een bijzondere raadsvergadering beëdigd en geïnstalleerd worden als burgemeester van Cranendonck, een gemeente met circa 20.000 inwoners.

Deze openbare vergadering zal om 20.00 uur beginnen in het Gemeentehuis aan het Capucijnerplein in Budel. Aansluitend zal rond 21.00 uur een receptie plaats vinden om kennis te maken met de nieuwe burgemeester, je bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Dinsdag 20 november zal het college van B&W en de gemeenteraad de heer Roland van Kessel ontvangen op de gemeentegrond van de gemeente Cranendonck, waarna hij ’s middags alle dorpskernen een kort bezoek zal brengen. Op het plein voor het gemeentehuis staan om 19.30 uur de Cranendonckse gildes, schutterijen en harmonieën klaar om de nieuwe burgemeester met vendelzwaaien en muziek een warm onthaal te bieden.

Er zijn beperkte plekken beschikbaar bij de bijzondere raadsvergadering, maar overige geïnteresseerden en belanghebbenden kunnen de vergadering live volgen op groot scherm in de hal van het gemeentehuis en ook thuis kan men de vergadering volgen via www.cranendonck.nl/webcast. Op vrijdag 11 januari 2019 krijgen alle Cranendonckse verenigingen en organisaties de gelegenheid zich te presenteren aan de nieuwe burgemeester tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Cranendonck.