(Foto’s) De schop kan de grond in voor Park Zuytwillemsvaert aan de Werthaboulevard. Sterker nog, aannemer Jongen Bouw is al begonnen met de bouwwerkzaamheden.

Aan de voormalige Industriekade van Weert verschijnt een park met halfvrijstaande woningen met patiotuin, ruime appartementen, watervilla’s en stadswoningen. De woonomgeving gaat Park Zuytwillemsvaert heten. Een ambitieuze ontwikkeling, want de ruim 200 woningen en appartementen die hier gerealiseerd gaan worden, komen te liggen in een opvallend groene en waterrijke omgeving.

Huurwoningen

Het nieuwbouwplan betreft niet alleen maar koopwoningen. Vandaag maakte Wonen Limburg bekend dat ze het contract hebben getekend om 75 appartementen van aannemer Jongen Bouw over te nemen. Met deze overeenkomst kan de bouw definitief van start.

Schets van nieuwbouwplan

13 REACTIES

 1. En nergens trapjes om uit het kanaal te kunnen komen, alleen bij de brug. Sterkte voor alle mensen met kleine kindjes die daar gaan wonen.

 2. Doordat ze alle lantaarnpalen tijdelijk verwijderd danwel uitgezet hebben is het nu wel erg donker langs het kanaal daar. Niet echt bevorderlijk voor de (sociale) veiligheid

 3. Op de planningsfoto, zie ik gelukkig niet de oude mouttoren…
  Er zijn een aantal zogenaamde cultuurflarissen..die er zelf zeer waarschijnlijk niet gaan wonen….die dat oude “schavaak” in het nieuwe plan willen inpassen..

 4. Nou “slumme henderik” iedereen zijn eigen mening en smaak, maar om mensen cultuurflarissen te noemen omdat ze een andere smaak hebben is je eigen naam niet waardig.
  En het woord schavaak?

 5. Misschien schrijf ik iets vreemds maar er staan al meer dan 100 jaar huizen langs de zuid willemsvaart.
  Kijk maar naar de suffolk weg, helmondseweg, minderbroederslaan,

 6. Dat klopt, maar de damwandprofielen zijn er pas 5 jaar. In die periode 2 verdrinkingen en 3 geredde mensen. Over het grote aantal dier verdrinkingen heb ik het dan nog eens niet.

 7. Ik kan dit aantal niet bevestigen maar ik moet er toch vanuit gaan als hier een onveilige situatie is er maatregelen genomen worden.

 8. Daar zou je vanuit kunnen gaan, maar inzake de dierverdrinkingen is er vorig jaar in de staten Limburg een motie aangenomen daden zijn er daaruit nog niet gekomen. Misschien dat na het verdrinken van het eerste kind de gemeente Weert zijn verantwoordelijkheid gaat nemen, maar dat moet ik eerst nog eens zien. De kanaalzone gaat in ieder geval veel intensiever bewoont worden.

 9. Even nog een correctie op de cijfers, sinds vandaag telt het kanaal helaas 3 doden sinds de aanleg van de damwandprofielen, de man bestuurder van de bestelbus niet meegeteld.

 10. Niks bewijzen alleen maar tellen en de teller loopt. 3 mensen 7 wildzwijnen 5 reeën 2 katten.
  Is erg onsmakelijk inderdaad zoveel verdrinkingen sinds de damwandprofielen. Langs de industriële kade gaan nu ook nog eens 400 mensen wonen met kinderen. Het wordt nog veel onsmakelijker.

Comments are closed.