‘Pride was doelwit terreurverdachten’

De terreurverdachten die in september op de Trancheeweg in Weert werden opgepakt hadden de Amsterdam Pride als doelwit. Dat vertellen bronnen aan RTL Nieuws.

De opgepakte hoofdverdachte zou tegen de politie-infiltrant hebben gezegd dat het de bedoeling was tijdens de Amsterdam Pride een aanslag te plegen. Daarbij zou hij vier andere terroristen willen inzetten. Twee met bomvesten en twee met kalasjnikovs. Men had de benodigde middelen echter niet op tijd in bezit en dus ging de aanslag niet door.

Volgens RTL Nieuws was een nachtclub een tweede doelwit. De verdachten wilden via de nooduitgangen naar binnen sluipen. Om vervolgens tussen het uitgaanspubliek te gaan schieten en zich op te blazen. Het OM bevestigt noch ontkent de informatie van RTL Nieuws.

De kermis in Weert wordt niet genoemd als doelwit. Om welke reden de terreurverdachten zich in Weert ophielden is (nog) niet bekend.

Update

Het plegen van een aanslag tijdens de Amsterdam Pride in augustus was niet gelukt. Ze hadden niet alle middelen voorhanden. Daarnaast moest er ook nog getraind worden, dat gebeurde in september, onder geheim toezicht van de politie, in het Weerter vakantiepark. Lees meer via: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4480911/terreurtraining-familiepark