Roy Kwaspen nieuwe vorst Brökwagters

(Foto’s) V.V. de Brökwagters heeft zaterdag hun nieuwe vorst geïnstalleerd. Robbert Linden droeg na 11 jaar het vorstenschap over aan Roy Kwaspen.

De vorstenwissel vond plaats in een bomvol Don Bosco zaal aan de Boshoverweg. Naast de vorstenwissel werd ook het 3×11 jubileum van V.V. de Blutsknikkers gevierd. Speciaal voor deze gelegenheden waren de muzikale gezelschappen Wir Sind Spitze en Moerepetazie naar Don Bosco gekomen om het dak eraf te laten gaan.

Eerst werd er afscheid genomen van Vorst Robbert I. Hij en zijn vrouw kregen de Orde vanne Drejbrök uitgereikt, de hoogste orde van de Brökwagters. Ook kreeg Robert een kunstwerk wat een wereldbol symboliseert met als motto “de wereld en de vastelaovendj is van iedereen”.

Nadat het afscheid van (oud) vorst Robbert I werden de steek, veren en bijbehorende versierselen overgedragen aan Roy Kwaspen. Vorst Roy zal de vastelaovendj op Boshoven levendig houden en krijgt daarbij ondersteuning van zijn vrouw en twee kinderen.

[nggallery id=’7285′]