Foto: Gitte neemt de bloemen aan van de organisatie

Ondanks het wisselvallige weer kende de Hema IJzeren Man loop weer een succesvolle editie. Veel lopers lieten zich niet afschrikken door de regen. De vaste kern is er bijna altijd bij. Echter ziet de organisatie gelukkig ook steeds nieuwe gezichten. Deze editie was er minder jeugd in het deelnemersveld. Die waren waarschijnlijk al met Sinterklaas bezig. De meeste lopers schreven zich deze keer in op de kortere afstanden.

Vooraf waren er enkele mensen die in het zonnetje gezet moesten worden. Marcel van Aggel heeft al 150 keer deelgenomen. Marcel is al jaren fanatieke loper. Hij is bijna altijd aanwezig. Weer of geen weer, Marcel is van de partij. De organisatie vond dan ook dat Marcel de herinnering dubbel en dwars verdient heeft.

Vandaag was het ook de laatste keer dat bij Dennenoord Gitte, Rob en Karel Driessens de gastheren en -dame waren. Reeds vele jaren hebben deze mensen hun horecagelegenheid voor de loop beschikbaar gesteld. Elke eerste zondag van de maand hadden ze om 8 uur ‘s morgens de zaal al voor de lopers geopend. Ze waren er altijd welkom. De organisatie had ze uitgenodigd om bij de start aanwezig te zijn. Echter staan ze niet graag in het middelpunt. Toch kregen ze een geweldig applaus van de deelnemers. Dat moesten ze binnen bij Dennenoord gehoord hebben! Daarom hebben ze na de loop in het café een en ander aangeboden. Karel Driessens die al 27 jaar bij deze loop betrokken is werd dan ook het eerste erelid van de volksloop. Hiervoor werd hem een oorkonde uitgereikt.

Ook in 2019 is bij Dennenoord nog steeds de inschrijfplaats van de maandelijkse “Hema IJzeren Man loop”. Begin volgend jaar vindt de eerste loop op 6 januari plaats.