Kerstactie voor Voedselbank

In december helpt de Broederschap de Voedselbank voor de 6e keer met het inzamelen van artikelen. Met deze actie voor de Voedselbank brengt de Broederschap de naastenliefde in de praktijk. De kerken in het dekenaat Weert helpen hier graag aan mee. Carin Rosbergen, coördinator namens de Broederschap: “U maakt niet alleen de cliënten van de Voedselbank blij. Het is ook een fijn gevoel iets voor een ander te kunnen doen, zeker in deze dagen voor Kerstmis.”

Hoe werkt de Voedselbank?

De cliënten zijn mensen uit onze regio die onder het bestaansminimum zitten. Vaak zitten ze in de schuldsanering. Zonder de hulp van de Voedselbank zouden deze mensen honger lijden. Zij kunnen onze hulp goed gebruiken. Namens de Voedselbank vraagt de Broederschap iedereen om gul te geven.

Hoe doet je mee?

Doneer houdbare producten, vooral blikken of potten groenten, vis in blik, wc-papier, waspoeder, schoonmaak- en toiletartikelen (shampoo, tandpasta, zeep). Deze producten lever je in tussen 7 en 22 december bij de kratten die klaarstaan. Deze vind je zowel in de kerken van het dekenaat Weert als bij de Jumbo-winkels. Alle giften zijn van harte welkom. Let je wel op dat de producten nog minstens twee maanden houdbaar zijn.

Deelnemende supermarkten

De Jumbo-winkels die aan de actie meedoen zijn Jumbo Heerschap (Boshoven, Collegeplein, Leuken, Moesel en Nederweert) en Jumbo Jansen/Puts in Stramproy. Hiervoor staan kratten bij de kassa’s van de supermarkten. Klanten kunnen producten nog tot vlak voor Kerstmis in de kratten stoppen. Om jou te helpen, krijg je op de zaterdagen een flyer met suggesties aangereikt. Op 8 december ontvang je van de broedermeesters de flyer bij de Jumbo-winkels aan het Collegeplein, op Leuken en in Nederweert. Op 15 december zijn dat de Jumbo-winkels aan op Moesel, op Boshoven en in Stramproy.