Annamolen sluit molenjaar sfeervol af

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd

Het molenjaar 2018 zit er bijna op voor de vrijwilligers van de Sint Annamolen aan de Keenterstraat in Weert. Op zaterdag 22 december en zondag 23 december houden de vrijwillige molenaars, molengidsen en molenklussers hun laatste activiteiten voor dit jaar op deze monumentale beltkorenmolen.

Een sfeervol avonddraaien, helemaal in kerstsfeer, staat zaterdag 22 december op het programma. Iedereen is deze zaterdagavond vanaf 18 uur in de molen welkom. Bezoekers worden verwelkomd bij de speciale (veilige) vuurkorven en de molen zelf zal deze avond, het begin van het lange kerstweekeinde, ook sfeervol in het licht staan. Binnen en buiten zorgen talrijke brandende kaarsjes (in speciale glazen potjes) voor een gezellige entourage. En natuurlijk worden de 1.000 ledlampen in de grote kerstboom die in de molentuin staat, om 18.00 uur ontstoken.

Om 19.00 uur volgt de première van onze nieuwe molenfilm: “Anna in de Wind: Draaiende Wieken, Zingende Stenen”. Een film van een kleine 10 minuten over het malen op de Sint Annamolen, gemaakt door cineast Dion Huiberts.

Om 19.15 uur houden we voor het eerst MolenPraat, een nieuwe vaste activiteit op de Sint Annamolen die we vanaf 2019 maandelijks op een vaste zaterdagmiddag organiseren.

Bekende Weertenaren vertellen over hun (jeugd)herinneringen waarbij de molen een belangrijke rol speelt. Onze eerste gast bij Molenpraat is Frits Weerts, oud-voorzitter van Molenstichting Weerterland en bekend van zijn verhalenserie Stamtäöfelke en talrijke dialect publicaties.
Aansluitend worden onze drie Junior Molenaars: Guus, Quinn en Stef, drie jongens uit Altweerterheide die dit hele molenseizoen diverse woensdagmiddagen met onze molenaars zijn opgetrokken om over de molen te leren, als Junior Molenaar geïnstalleerd.

Het avonddraaien duurt tot 22.00 uur en vormt zo een leuke gelegenheid om, samen met de (klein)kinderen, het begin van het kerstweekeinde te vieren voordat u zelf een bezoekje aan het midnight shopping in de Weerter binnenstad brengt. Of spreek met vrienden of kennissen in de molen af om elkaar daar “Zalige Kerstmis en Fijne Feestdagen” toe te wensen.

Binnen in de molen kunt u genieten van warme dranken als glühwein, chocomel, koffie en thee en er worden heerlijk verse wafels gebakken. Er klinkt kerstmuziek en zelfs de kerstman komt op visite. Bovendien is het mogelijk de molen en de molenzolders te bezichtigen.

Op zondag 23 december wordt ’s morgens de grote kerstster in de wiek geplaatst en worden de molenzeilen en stormborden door de vrijwillige molenaars verwijderd. De kerstster is daarna tot en met Driekoningen, 6 januari, al van verre, dag en nacht, goed zichtbaar. Na 23 december blijft de molen tot half maart voor bezoekers gesloten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie