Wozoco ontruimd na brand in berging

Update 09.03u – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn zaterdag rond 6.20 uur gealarmeerd voor een brand in het Wozoco Zuyderborgh op de hoek St. Jozefslaan / Zuiderstraat.

In het complex was brand uitgebroken in een berger. Vermoedelijk was de brand ontstaan bij een scootmobiel die in de berging stond gestald. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling die de naastgelegen appartementen binnendreef.

Vanwege de rookontwikkeling in de woningen moest het complex deels worden ontruimd. De hulpverleners wekten de bewoners en brachten ze samen met hun huisdieren naar het huiskamergedeelte van het complex. Daar werden ze opgevangen. Er werden in totaal 8 appartementen ontruimd.

De brand was snel onder controle. Niemand raakte gewond. In sommige woningen is een verhoogde CO waarde gemeten. De brandweer is begonnen met ventileren. Zodra de situatie weer veilig is mogen de bewoners terug naar hun woning.

Het is de tweede keer dit jaar dat er brand is ontstaan in deze berging. In september mocht de brandweer uitrukken voor een brand in dezelfde berging. Toen had een accu van een scootmobiel vlam gevat.

Update

De woningen zijn geventileerd en rookvrij. De burgmeester kwam ook poolshoogte nemen en stelde de geschrokken bewoners gerust. De medewerkers van Land van Horne staken ook direct de handen uit de mouwen om de bewoners op te vangen en te voorzien van een warm drankje. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de nazorg van het incident. De berging heeft flinke rook- en roetschade opgelopen.

Video via Youtube

https://youtu.be/dIqhv7Dq0iw

[nggallery id=’7394′]