Architectuurcafé Zuytwillemsvaert

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

In het Architectuurcafé op 24 januari aanstaande verzorgen Alexander Smeets en Roel Veenstra van Croonenburo 5 een voordracht over het plan Park Zuytwillemsvaert.

In opdracht van Bouwbedrijven Jongen heeft Croonenburo5 het stedenbouwkundig en architectonisch plan ontwikkelt voor het project Park Zuytwillemsvaert. Het gebied vormt een onderdeel van de Fatima-wijk, en wordt omsloten door de Penitentenstraat en Beekpoort in het zuidoosten, en de Industriekade en Werthaboulevard aan de noordwestzijde. De Energiestraat verbindt beide en deelt het projectgebied op in twee percelen, namelijk het Tenniscentrum en het voormalig Landbouwbelang.

In het gebied zijn drie ontwikkelingen herkenbaar. Enerzijds is er de historische ontwikkeling lineair langs de vaart met een groot contrast in nieuw en oud, kleinschalig residentieel en grootschalig industrieel/recreatief. Daarnaast vormt de Brug naar het Bassin, in het verlengde van de Eindhovenseweg een stadspoort in ontwikkeling, waar de locatie zeker ook onderdeel van uitmaakt. Als laatste is de herontdekking van de Zuidwillemsvaart, niet zozeer als industrieel economische kwaliteit maar als beeldbepalende publieke ruimte in de stad, duidelijk herkenbaar in de meest recente ontwikkelingen (Poort van Limburg, gebouw Ceres, heraanleg Werthaboulevard).

Het programma omvat 5 appartementen gebouwen met in totaal 163 appartementen, 22 rijwoningen, 6 geschakelde woningen en 6 watervilla’s; luxe woningen met wonen op de verdieping en een groot dakterras dat uitkijkt over het kanaal. In een later stadium zal ook de mouttoren herbestemd worden. Parkeren geschiedt merendeels in een verdiepte parkeerbak en parkeerhoven achter de bouwblokken. Het ontwerp voor het openbaar gebied is gemaakt Bureau Verbeek.

Het Architectuurcafé begint om 20.00 uur met een inloop vanaf 19.30 uur. Het vindt plaats in Brasserie-Hotel ‘Antje van de Statie’ Stationsplein 1 in Weert. De toegang is gratis.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie