Infoavond OntspanWater druk bezocht

Plaats een reactie

(Foto’s) Maandagavond presenteerde Stichting OntspanWater haar toekomstplannen tijdens een drukbezochte informatieavond. De informatieavond vond plaats in een voormalige meubelopslag aan de Kessenichstraat. De bedoeling is dat in dit pand het 34 graden bad wordt gerealiseerd.

Tijdens de avond werden de bestuursleden van de stichting voorgesteld aan de aanwezigen. Ook kwamen er een aantal ervaringsdeskundigen aan het woord om hun persoonlijke ervaringen te delen. De positieve ervaringen hadden betrekking op het revalidatietraject in combinatie met water.

Over het bad

Het bad van Stichting OntspanWater zal 6 meter breed, 10 meter lang en 1,35 meter diep worden. Het moet voor iedereen toegankelijk zijn; mindervaliden, validen, jong en oud, zelfstandig of in groepsverband.

Voor de realisatie is een bedrag nodig van €250.000,- en inmiddels is daarvan 20% binnengehaald. De stichting hoopt met fondsen en giften uit het bedrijfsleven de realisatie van het bad spoedig te kunnen realiseren nu er een geschikte lokatie gevonden is.

Waarom een bad van minimaal 34˚C?

De milde warmte van het water benadert de temperatuur van de huid van 33,5°C. Dit voorkomt warmteverlies en werkt ontspannend op de spieren waardoor bijvoorbeeld spasme kan verminderen. De opwaartse druk in het water maakt dat men het lichaam als lichter ervaart en kan zweven, drijven. Een bijzonder gevoel van vrijheid, voor met name mindervalide mensen. Een warm water bad is daarnaast ook weldadig voor mensen met spieraandoeningen, reuma, dementie, burn-out en andere stress gerelateerde klachten. Ook leent het bad zich uitstekend ter aanvulling op een revalidatieplan en tijdens/na kankerbehandelingen.

Voor contact met de stichting kan je een kijkje nemen op www.ontspanwater.nl of een mail sturen naar [email protected]

[nggallery id=’7490′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie