VrakkerPlein met X-factor in de maak

Algemeen Weert 2 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s/video) Het VrakkerPlein tegenover de kerk van Boshoven moet weer de X-factor krijgen. Een aantal wijkbewoners zijn al maanden druk doende om het grasveld om te vormen tot aangename ontmoetingslocatie.

Na de sloop van de voormalige Odaschool op de hoek Boshoverweg / Tobbersdijk bleef er een leeg grasveld achter. Het veld werd op 31 mei 2013 nog kaler toen de, in 2009 tot X-factor gekroonde schietwilg, omviel.

Inmiddels hebben een aantal buurbewoners zich samengepakt en zijn ze hard bezig met de invulling van het terrein aan de Boshoverweg. Door middel van donaties wordt er stukje bij beetje gewerkt aan het Vrakkerplein. De kiosk is reeds in aanbouw en donderdag werden de eerste nieuwe bomen geplaatst.

Wethouders Geelen en Van den Heuvel waren donderdag aanwezig om het burgerinitiatief te ondersteunen. Samen met buurtbewoners, ondernemers, Punt Welzijn en medewerkers van BTL en de gemeente werd de eerste boom op officiële wijze geplant.

Een van de initiatiefnemers, Niek Louwers, sprak de hoop uit dat de nieuwe boom ook de X-factor vermelding krijgt zodat het VrakkerPlein extra cachet krijgt.

Meer informatie over dit burgerinitiatief kun je vinden via: https://www.facebook.com/VrakkerPlein/

Video via Youtube

https://youtu.be/2-MFvBuJEQ8

[nggallery id=’7526′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties