Van Horne als ridder op nieuwe mural

5 reacties

(Foto’s) De derde muurschildering van Philips van Horne nadert zijn voltooiing. Naast de ‘murals’ bij het Munttheater en Theater de Huiskamer wordt er momenteel gewerkt aan de mural in de steeg tussen Walburgpassage en de Maasstraat (naast het voormalige ANWB-pand).

Wie door de steeg tussen de parkeerplaats en de winkelstraat Maasstraat loopt kan zich vanaf komend weekend vergapen aan de strijdtoneel met in het midden Philips van Horne als ridder. Ondanks dat de muurschildering nog niet helemaal klaar is waren de voorbijgangers vandaag al lovend over het eerste resultaat.

Over het initiatief

Om de verhalen van Philips blijvend in de stad te verankeren realiseert Hans Corstjens van Stichting de Verbeelding samen met kunstenaars van de stichting Getting Up diverse muurschilderingen in hartje Weert. Naast murals worden ook op scholen lessen gegeven en animaties geplaatst op de website www.muurkunstweert.nl. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Weert, Stichting Provisus, het Prins Bernhard Cultuurfonds en sponsoren.

[nggallery id=’7453′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties