Vriendinnen organiseren Match-tea’s

Een vriendinnengroep uit Stramproy en omstreken organiseert komende zondag 3 februari voor de tweede keer een ‘Match-tea’, een high-tea voor het goede doel. Op die manier proberen ze geld op te halen voor Stichting Matchis, de organisatie die stamceldonoren registreert.

Een nachtmerrie werd afgelopen zomer werkelijkheid voor de vriendinnengroep. Hun vriendin Janne (23) kreeg voor de tweede keer de diagnose leukemie. De chemotherapie bleek niet voldoende, deze keer was een stamceltransplantatie noodzakelijk.

Leukemiepatiënten zijn vaak afhankelijk van een stamceldonor. Door nieuwe stamcellen te krijgen is er goede kans op genezing. Maar niet iedereen kan zomaar donor zijn van een patiënt; de kans op een ‘match’ is erg klein. Het is daarom van belang dat er zoveel mogelijk donoren geregistreerd zijn, zodat de kans op een match – en dus op genezing – groter wordt.

Match-tea’s

Omdat er aan iedere registratie een prijskaartje hangt, wil de vriendinnengroep zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting Matchis. Op die manier kan Matchis méér registraties verwerken. “Het idee voor de high-tea ontstond in oktober’, vertelt Lieke (21). “Janne wilde graag iets terugdoen. Toen we de aanmeldingen openstelden, waren de high-tea’s binnen één dag volgeboekt.” Dat betekent dat meer dan 150 mensen betrokken zijn bij deze ‘Match-tea’s.’. “En met behulp van sponsoren hebben we al een tussenstand van € 4000 kunnen presenteren. Maar daar kan natuurlijk nog veel meer bij!”

Wijn kopen voor het goede doel, of een bedrag doneren?

Als aanvullende actie kunnen mensen een of meerdere dozen wijn kopen voor het goede doel, via de website https://www.match-tea.nl/. De volledige opbrengst gaat naar Match-tea! Bedrijven (of particulieren) die zich nog willen melden als sponsor kunnen terecht op https://www.match-tea.nl/word-sponsor/.

De Match-tea-meiden hopen over 2 weken een eindstand te kunnen presenteren aan Matchis. Hoe groot het bedrag wordt, vind je op https://www.match-tea.nl/.