Winnaars Kiwanis Sportgala bekend

Algemeen Sport Uitgelicht Weert 2 reacties 3 min. leestijd

(Foto’s) Voor de derde keer werden de sporters van Weert gehuldigd tijdens het Kiwanis Sportgala Weert in Beweging 2018. Het Sportgala vond plaats op zaterdag 19 januari jl. in het uitverkocht Munttheater in Weert.

Serviceclub Kiwanis uit Weert heeft zich weer verbonden aan deze grootse avond. Via het loket www.weert.nl/sport kon iedereen bijzondere sportprestaties aanmelden in 2018. De presentatie van de avond was in handen van Maurice Graef en Cindy Denessen.

De avond werd cultureel omlijst door de Big Band van het Rick en diverse bijzondere acts van Iris Feijen (Areal Tissue), Nigel Otermans (goochelen) en Ryan Rademaekers (dans), het showballet van Sandra Höpfner-Buchnitzki en de rolstoeldansers van Judith’s Dancepoint. Uiteraard mocht een spetterend optreden van de Fresh Allstars en Lorenzo Caboni niet ontbreken! DJ Laurens verzorgde de afterparty.

Tijdens het Sportgala werd bekend gemaakt wie de winnaars van de sportprijzen van het jaar 2018 zijn:

De winnaars

– Sporter van het jaar: Lisa Scheenaard (roeien)
– Sporttalent van het jaar: Danique Klomp (redden zwemmend/Life Saving)
– Sporttrainer/coach van het jaar : Raymon Truijen (breakdance)
– Sportteam van het jaar: Life Saving team meisjes aspiranten C (reddend zwemmen/Life Saving)
– Parasporter van het jaar: Nick Close (all round).
– Zuiderhuis Sportaward 2018: Wiel van Lierop
– Weert in Beweging Award 2018: Fresh Allstars en Lorenzo Caboni

Aftrap publiekscampagne EK Triathlon

De aanwezige toernooidirecteur van de Stadstriathlon Weert, Rob Barel, wethouder Tessa Geelen, Burgemeester Jos Heijmans, Wilfried Weekers, Maurice Graef en Cindy Denessen gaven letterlijk door strandballen de zaal in te trappen de aftrap naar de publiekscampagne voor het Europees Kampioenschap Triathlon voor de Olympische afstand 2019 in Weert.

Dit grote evenement is een parel voor Weert, de regio en zelfs heel Limburg en zet Weert daarmee ook wereldwijd op de kaart. Professionele en recreatieve atleten, jong en oud, leggen tijdens twee weekenden prestaties af op de weg en in het water. Zwemmend, fietsend en rennend, op een compact parcours, midden door de stad. Het event speelt zich af op en rond het Bassin.

Het eerste weekend (31 mei, 1 en 2 juni) is het podium voor het Europees Kampioenschap Triathlon voor de Olympische afstand 2019 in Weert, het tweede weekend (7 t/m 9 juni) is het podium voor de divisies en recreanten!

Op en rond het Bassin starten en finishen de deelnemers. Het zwemmen vindt plaats in het Blauwe Meertje aan de Herenvennenweg. Vanaf mooie zichtlocaties langs het parcours en via grote schermen kun je de wedstrijden live bekijken.

Voor meer informatie of aanmelden als vrijwilliger kan via www.stadstriathlonweert.nl

Het Kiwanis Sportgala Weert in Beweging werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Weert, RICK, de Kiwanis Weert en sponsoren. Via facebook Sportgala Weert kan men alle informatie nog eens terugvinden en ook op www.weertinbeweging.nl.

[nggallery id=’7480′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties