Zoektocht alternatief accommodaties

Algemeen Weert 12 reacties 3 min. leestijd

Gemeente Weert en Participatiegroep Hart van Moesel gaan samen op zoek naar een nieuwe oplossing voor maatschappelijke accommodaties in Weert-Zuid. Dat is de afspraak die beide partijen hebben gemaakt na afronding van een onderzoek naar het behoud van het Microhalcomplex in Moesel. Voor de zomer 2019 komt er een nieuw voorstel. De gemeente neemt hiervoor het initiatief.

Onderzoek

De Participatiegroep Hart van Moesel (burgerinitiatief) heeft onderzocht of het Microhalcomplex als multifunctionele accommodatie voor Weert-Zuid behouden kan blijven. Voor dit onderzoek heeft de participatiegroep samen met de gemeente Weert uitgangspunten vastgesteld. Deze hebben onder andere te maken met een haalbare exploitatie in combinatie met een sluiting van het buurthuis Moesel.

Nu het onderzoek klaar is, blijkt dat behoud van het Microhalcomplex binnen deze uitgangspunten niet haalbaar is. Het college van B&W neemt binnen enkele weken een besluit over de toekomst van het Microhalcomplex waarin de sportzaal Moesel (Microhal), welzijnsruimte De Stegel en café De Microbar gehuisvest zijn.

Huisvesting gebruikers

Het streven is om scholen en verenigingen die gebruikmaken van de sportzaal Moesel al na de carnavalsvakantie, in maart van dit jaar, te laten starten op hun nieuwe locatie(s). De gemeenteraad besloot namelijk al in 2014 dat de sportzaal Moesel zou sluiten als de nieuwe gymzalen bij het Regionaal Kennis- en Expertisecentrum (RKEC) aan de Beatrixlaan klaar zouden zijn. Dit is nu het geval.

Gebruikers van De Stegel moeten vanaf 1 augustus 2019 mogelijk op zoek naar een andere accommodatie. De gemeente zal deze gebruikers, desgewenst, ondersteunen bij hun zoektocht naar een andere accommodatie. Het buurthuis Moesel blijft voorlopig open. Gebruikers die daar gehuisvest zijn, kunnen in ieder geval voor de korte termijn blijven en komen niet op straat te staan.

Informatieavond 30 januari

De Participatiegroep Hart van Moesel organiseert woensdag 30 januari om 19.30 uur in De Stegel een informatieavond voor alle belangstellenden uit Weert-Zuid. Hierin worden de laatste ontwikkelingen toegelicht en wordt besproken hoe de wijk betrokken kan zijn bij het vervolgtraject onder regie van de gemeente.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
12 reacties