De Archeo Route Limburg is in twee categorieën in de top 10 geëindigd bij de prestigieuze Geschiedenis Online Prijs. De Geschiedenis Online Prijs is de belangrijkste prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over geschiedenis. Elke twee jaar wordt de Geschiedenis Online Prijs uitgereikt door de Koninklijke Bibliotheek (KB) en DE REE archiefsystemen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vond op 7 februari plaats in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Uit de in totaal 96 inzendingen is de Archeo Route Limburg zowel bij de vakjury als ook bij de publieksstemmen in de top 10 geëindigd. Als enige kandidaat van alle inzendingen was de Archeo Route Limburg in beide categorieën vertegenwoordigd. De Archeo Route Limburg was dan ook een zeer sterke kandidaat, al was het helaas niet genoeg voor de hoofdprijs in beide categorieën.

Onder de mededingers in de top 10 waren zeer uiteenlopende onderwerpen van hoge kwaliteit te vinden. Variërend van Anne Frank en de Gevels van Delft, tot het cultureel Erfgoed van Den Bosch.

Boeiende App

De Archeo Route Limburg is in opdracht van de provincie Limburg in oktober 2018 gelanceerd. Gedeputeerde Hans Teunissen van de provincie Limburg wil met de Archeo Route archeologie meer zichtbaar en beleefbaar maken voor iedereen. In het project werken projectleider Limburg Marketing, de Provincie Limburg en de deelnemende gemeenten samen. Ook Nederweert en Weert hebben een landmark geplaatst als onderdeel van de Archeo Route.

Goed team

Cruciaal voor het succes is de coöperatieve aanpak. Initiatiefnemer, ontwikkelaar en 6 afnemers hebben gezamenlijk naar een product toe gewerkt waar alle partijen enthousiast van werden. Belangrijk daarin was ook de goede samenwerking binnen het ontwikkelteam, dat bestond uit Limburg Marketing, web- en appbouwer Trinfinity Networks en JointAdventures, verantwoordelijk voor het omzetten van verhaalideeën tot aansprekende animaties. Dat heeft gezorgd voor een innovatieve en kwalitatief goede app, die al vanaf het eerste moment goed functioneerde.

Parelketting

Door het enthousiasme van de ontwikkelende partijen en de reacties op de eerste onthullingen is de aanvraag naar nieuwe locaties groot. Daardoor stijgt het aantal archeologische vindplaatsen waar bezoekers het archeologisch verhaal kunnen beleven snel. Dit zorgt er dan voor dat er een heuse parelketting van beleefbare archeologische vindplaatsen in Limburg ontstaat.