COA wil contract AZC Weert verlengen

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) wil het AZC in Weert graag langer open houden. Binnenkort komt de nieuwe bestuursvoorzitter van het COA naar Weert voor een kennismakingsgesprek, zo meldt De Limburger.

Tijdens dat gesprek zullen diverse onderwerpen aan bod komen, waaronder de verlenging van het contract van het AZC in Weert. Het AZC is sinds 2015 gevestigd in de voormalige Van Horne Kazerne, nu Horne Quartier. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders steunden destijds de vestiging van het AZC, maar wel onder de voorwaarden dat er maximaal 1000 mensen mogen verblijven en dat het AZC maar 5 maar gevestigd zal zijn in Weert. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt aan de Limburger dat die afspraak nog steeds staat en dat het AZC in Weert dus in 2020 zal sluiten.

Budel

Ook in buurgemeente Cranendonck is een AZC gevestigd. In de voormalige Nassau-Dietzkazerne in Budel kunnen zo’n 1700 personen worden gehuisvest. De gemeente Cranendonck en het COA ondertekende op 8 februari 2018 een nieuwe bestuursovereenkomst ten behoeve van een opvanglocatie in Cranendonck. Hier werd het contract voor de opvanglocatie in Budel wel verlengd.

Peiling

Het AZC mag langer open blijven in Weert