Al vanaf 1980 is in Weert iedere eerste zondag van de maand de ‘volksloop’. Deze “Hema IJzeren Man volksloop” gaat altijd door. Nieuwjaar, vakantie of met Pasen.

Op iedere zondagmorgen start deze loop om 10.00 uur. De eerstvolgende loop is tijdens carnavalszondag 3 maart. Ook dan gaat de Hema IJzeren Man volksloop door. Samen met de Rogstaekers geven ze er een carnavalesk tintje aan. Stadsprins Frank II zal deze zondag om 10.00 uur het startsein geven voor deze loop.

Wel wordt er op 3 maart geen 13.8 en 17.2 kilometer gelopen. Ze lopen deze afstanden niet, zodat iedereen op tijd klaar is voor de altijd mooie grote Rogstaekersoptocht in het centrum van Weert.

De jeugd kan de 1,3, 2,5 en 3,5 kilometer lopen. De senioren mannen en vrouwen kunnen de 3,5, 7,0 en de 10,4 kilometer lopen. Een uitstekende manier om je kater van die dagen weg te lopen of om fit aan de laatste 3 dagen van de vastelaovendj te beginnen.

Ook verloten ze op deze dag weer twee tegoedbonnen voor de jeugd van zwembad IJzeren Man in Weert en 6 Hema tegoedbonnen. De loop wordt weer mede mogelijk gemaakt dankzij Palmen sport, Wertha bier en Café Dennenoord.

De voorinschrijving voor deze loop is gestart op 10 februari. Via deze link kun je voor inschrijven: https://inschrijven.nl/form/2019030316344-nl.