Foto: huldiging Frank Nouwen

Afgelopen weekend is op de eerste zondag van de maand weer de “Hema IJzeren Man loop” in Weert gelopen. De afgelopen week is er veel sneeuw en regen gevallen, waardoor zaterdagavond op het parcours nog veel water stond. Toch bleek, door de droge nacht en de lichte vorst in de ochtend er een uitstekend parcours te liggen. Dit hebben veel lopers gedacht, want deze waren in groten getale op komen dagen. Iets na 10.00 uur stonden bijna 200 lopers aan de start voor weer een traditionele “Volksloop”. Al sinds 1980 elke eerste zondag van de maand.

Vooraf was er een huldiging van Frank Nouwen die al 250 keer had deelgenomen. Dat betekent dat hij meer dan 20 jaar lang elke maand heeft deelgenomen. Dat hij een goede conditie heeft kon je ook zien aan zijn uitslag. Zijn wedstrijd over 10.4 kilometer, waarin hij als 2e eindigde bij de Mannen 40+ in de tijd van 48,40 minuten, liet dit duidelijk zien. Andere uitslagen kun je zien op www.uitslagen.nl.

Ook heeft de organisatie niet stil gezeten. Buiten de vorige maand gepresenteerde jurywagen, waren er nu allemaal nieuwe chips en nummers. Voor elke categorie een eigen kleur zodat je duidelijk kan zien wie je concurrenten zijn. Dit werd verzorgd door Palmen sport. Ook kan iedereen weer meedoen voor het winnen van een fiets. Als je namelijk 8 keer deelneemt aan de “Hema IJzeren Man loop” maak je kans op een schitterende ATB van Richard van Alphen Tweewielers .

De volgende loop is op 3 maart met carnaval. Deze gaat gewoon door. Wel wordt er dan geen 13.8 en 17.2 kilometer gelopen. Zodat iedereen op tijd klaar is voor de altijd mooie optocht in het centrum van Weert. Wel kan men de 1.3, 2.5 en 3.5 km voor de jeugd lopen. De senioren mannen en vrouwen kunnen de 3.5, 7.0 en de 10.4 km lopen. Een uitstekende manier om je kater van die dagen weg te lopen of om fit aan de laatste 3 dagen van carnaval te beginnen.

De voorinschrijving voor deze loop start op 10 februari 2019.