Sinti trekt opnieuw aan de bel

Algemeen Weert 10 reacties 2 min. leestijd

Acht keer per jaar wordt in Weert het zogenoemde Sprekersplein georganiseerd. Met deze bijeenkomst wil de gemeenteraad in gesprek gaan met de inwoners, instellingen en bedrijven van Weert.

Donderdag vond er een Spekersplein plaats in Tungelroy. Een van de sprekers was mevrouw Meinhardt die namens de de Sinti gemeenschap en andere woonwagenbewoners sprak. Zij vroeg opnieuw aandacht voor de woonomstandigheden voor woonwagenbewoners.

Onderhoud en doorstroming

De Sinti hebben woonwagens staan op de Poorterhof in Weert. Deze woningen hebben dringend onderhoud nodig. Ze tonen gebreken waardoor er o.a. tochtgaten zijn ontstaan met als gevolg dat bewoners in klamme slaapkamers moeten slapen. Ook zijn er bewoners die al 7 jaar wachten op een standplaats en maakt men zich zorgen over de mogelijkheden voor doorstroming. In een stenen huis wonen is voor hen geen optie.

Geen noodvoorziening

Burgemeester Heijmans was ook aanwezig en zie dat de woonwagenbewoners nog altijd de aandacht hebben bij de gemeente. Er wordt gewerkt aan nieuw beleid, maar dat verloopt minder snel dan men had gehoopt. Meinhardt stelde voor om een tijdelijke noodvoorziening toe te staan, maar daar kon de burgemeester niet in meegaan omdat het niet is toegestaan omdat er dan als het ware een extra standplaats wordt gecreëerd.

Meinhardt bedankt de gemeente voor het bieden van een luisterend oor en sprak de hoop uit dat het zo snel mogelijk wordt omgezet in daden. De burgemeester zei toe de problematiek opnieuw op de agenda van het college van B&W te zetten en hierover binnenkort contact over op te nemen met de Sinti gemeenschap.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
10 reacties