Update 12.12u – Nederweert – (Foto’s/video) In de nacht van dinsdag op woensdag is de brandweer met veel materieel uitgerukt naar de Winnerstraat in Nederweert.

Bij bandenverwerker Dutch Green Carbon was brand ontstaan in een van de ovens. Dit gebeurde iets voor 3.00 uur. De vlammen sloegen vervolgens snel om zich heen waardoor het gebouw van circa 50 bij 100 meter compleet in lichterlaaie kwam te staan.

De meldkamer schaalde op naar ‘GRIP 1‘. De brandweer kwam met o.a. meerdere blusvoertuigen, een ladderwagen en hoogwerker ter plaatse. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. Bij de brand raakte niemand gewond.

De Veiligheidsregio Limburg Noord waarschuwt bewoners voor geuroverlast. In dat geval wordt gevraagd om deuren en ramen te sluiten. De brandweer verricht metingen om te kijken welke stoffen er allemaal vrij komen bij de brand.

Update 5.50u: het gebouw is volledig afgebrand en kan als verloren worden beschouwd.

Update 12.12u: rond het middaguur is het sein brand meester gegeven. De brandweer zal nog uren bezig zijn met het nablussen.

Video via Youtube

https://youtu.be/UYd6dIODOa4