Yale-studenten bespelen beiaard

Achttien studenten van het Yale Guild of Carillonneurs van de Amerikaanse Yale-universiteit in New Haven bezoeken a.s. zaterdag 16 maart de beiaard in de toren van Sint Martinuskerk in Weert.

De groep is op tournee door Europa en doet op haar reis alle grote en bekende Europese beiaardtorens aan. Een aantal studenten krijgt tussen 13.30 uur en 14.30 uur de gelegenheid om de Weerter beiaard te bespelen.

Ieder jaar kunnen alle studenten van Yale College en de Yale Graduate Schools auditie doen voor een plek bij het Yale University Guild of Carillonneurs (Yale Gilde van Beiaardiers). Voor zij auditie doen volgen deze studenten eerst een intensief 5-weeks trainingsprogramma, gegeven door ervaren beiaardiers.

Alleen de allerbeste beiaardstudenten worden tot het Gilde toegelaten en mogen het wereldberoemde Yale Memorial Carillon bespelen.