Finalisten Konnekt’os MVO-prijs

Regio – Op maandag 1 april hangt er waarschijnlijk een zinderende spanning in de zaal. Wie gaat er dan vandoor met de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg 2019?

Tijdens de finale van deze regionale MVO-verkiezing bepalen ondernemers zélf welk bedrijf het meest vooruitstrevende beleid heeft op het gebied van People, Planet en Profit. De drie finalisten worden tijdens een spannende paneldiscussie live aan de tand gevoeld. Voor wie is die felbegeerde award? Wordt het Kersten Hulpmiddelenspecialist, Adams Musical Instruments of Rijvers BV?

Inclusief ondernemen

Konnekt’os is een businessnetwerk voor ondernemers die zich onderscheiden op het gebied van sociaal ondernemen. Dat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) met oog voor People, Planet en Profit. Kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – inclusief ondernemen – staat bij Konnekt’os centraal. Voor díe ondernemer die het meest onderscheidend is, is er de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg. Deze prijs wordt op 1 april 2019 voor de derde keer uitgereikt.

Pitch

In februari kregen diverse Midden-Limburgse ondernemers bericht dat zij genomineerd waren voor de Konnekt’os MVO-prijs 2019. Zes van hen gingen door naar de halve finale. Zij hielden vervolgens een pitch voor de jury over hun MVO-beleid en specifiek op het gebied van inclusief ondernemen.

De drie finalisten

Op basis van deze pitches zijn Kersten Hulpmiddelenspecialist (Roermond), Adams Musical Instruments (Ittervoort) en Rijvers BV (Weert) doorgedrongen tot de live finale en battle op 1 april. De jury bestond uit bestuursvoorzitter Ton Hendriks (Aben& Slag), Roermondse wethouder Angely Waajen-Crins en winnaar van de vorige editie Henk Stals (Happy Ei).

Zinderende finale

De winnaar wordt gekozen tijdens de spannende finale op maandag 1 april. Plaats van handeling is Kasteel Groot Buggenum in Grathem. Bezoekers van het event kiezen deze avond niet alleen een winnaar, maar krijgen ook flink wat tips voor het aanscherpen van hun MVO-beleid. Niet alleen is er de battle, er is ook nog een speciale gast. Voormalig drop-out Renzo Deurloo ging op zijn 23e ondernemen op Beursplein 5. Inmiddels heeft hij een sociale onderneming (Greenfox) waar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt uitgroeien tot de beste versie van zichzelf. Zangeres Maud Wilms geeft de inzichten van sprekers en de flow die vrijkomt tijdens de avond een plek in haar nummers.

Ben je ook benieuwd welke ondernemer wordt beloond voor zijn of haar voortrekkersrol, die als inspiratie kan dienen voor andere bedrijven in de regio? Maak dan kennis met Konnekt’os via www.konnektos.nl.