Mertens Bouw gaat MECC uitbreiden

Ontwerp door: Cepezed

Het beurs- en congresgebouw MECC Maastricht wordt de komende jaren uitgebreid en opgeknapt. De bouwwerkzaamheden van dit grote project zijn gegund aan Mertens Bouw uit Weert.

Om zijn goede reputatie en concurrerende positie te behouden ondergaat MECC de komende jaren een ingrijpende herontwikkeling naar ontwerp van Cepezed. Bij de modernisering en uitbreiding van het complex zijn functionaliteit, doelmatigheid, goede logistiek en duurzaamheid leidende thema’s. Het nieuwe Brightlands Meeting Point vormt straks een belangrijke uitbreiding van de Expofoyer, de vergader- en congresfaciliteiten en de horeca aan het Forumplein. Andere onderdelen in de herontwikkeling betreffen de vernieuwing van het congrescentrum met de twee auditoria, de revitalisering van de Forumpassage en de entreezone.

MECC Maastricht wordt na de upgrade en uitbreiding nog aantrekkelijker als internationaal beurs- en congrescentrum. De uitbreiding zal leiden tot meer congressen en een grotere spin-off voor de stad Maastricht. De jaarlijkse economische waarde zal stijgen van een geschatte € 70 miljoen naar € 80 miljoen per jaar voor de regio. Daarnaast wordt het imago van Maastricht als hoofdstad van Limburg en het imago als congresstad vergroot.

De upgrade en uitbreiding van MECC Maastricht gaat in juni van start. De totale investering bedraagt € 49 miljoen. De oplevering staat gepland voor begin 2021, aldus Mertens Bouw.