Middeleeuwse vondsten Hegstraat

(Foto’s/video) Tijdens de herinrichting van een deel van de Hegstraat zijn archeologische vondsten gedaan.

Momenteel wordt het deel van de fietsenstalling achter de McDonald’s heringericht. Tijdens de graafwerkzaamheden werden resten aangetroffen die uit de middeleeuwen (uit circa 13e / 14e eeuw) stammen. Het gaat om funderingen van toenmalige gebouwen en andere resten zoals scherven en zelfs een deel van een pijp. Archeologen zijn ter plaatse om alles in beeld kaart te brengen voor het nageslacht.

De vondsten hebben vermoedelijk een relatie met de eerder aangetroffen waterput aan de Markt. De Hegstraat was vroeger een belangrijke doorsteek tussen de Markt en het Morregat. De vondsten geven ook steeds meer een beter beeld uit de tijd van de Van Hornes.

Nadat alles in kaart is gebracht zal de herinrichting worden hervat. In de planning was overigens al rekening gehouden met een archeologisch onderzoek.

Video via Youtube

https://youtu.be/u8M8bc2O7jQ

[nggallery id=’7669′]