McDonald’s in actie tegen zwerfvuil

Op zaterdag 23 maart slaan McDonald’s restaurants uit Weert en Nederweert samen de handen ineen tijdens de Landelijke Opschoondag.

De Landelijke Opschoondag is een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon, waarbij bedrijven, gemeenten en vrijwilligers samen de strijd aangaan tegen zwerfafval. McDonald’s restaurants in Weert en Nederweert hebben zich aangesloten en organiseren daarom beiden op 23 maart een opschoonactie. Door op deze dag samen met de buurt in actie te komen, vragen zij in de hele regio extra aandacht voor zwerfafval.

Franchisenemer Jan Slenders uit de regio laat weten: “Om zwerfafval aan te pakken, moeten we met zijn allen de handen uit de mouwen steken. Tijdens de Landelijke Opschoondag laten wij zien dat wij samen met restaurants uit Weert en Nederweert ook op deze dag onze verantwoordelijkheid nemen in het verminderen van zwerfafval in de buurt. Daarom komen onze medewerkers in de hele regio op zaterdag 23 maart in actie. Iedereen die mee wil helpen is van harte welkom om deel te nemen. Zo laten we, net als alle andere dagen in het jaar, tijdens de Landelijke Opschoondag samen met de buurt zien hoe belangrijk het is om onze omgeving schoon en opgeruimd te houden.”

Lokale opruimacties: landelijke impact

Floor Uitterhoeve, Manager Sustainability van McDonald’s Nederland, geeft aan: “Wij nemen onze verantwoordelijkheid en doen er alles aan om ons verpakkingsmateriaal te verminderen, te verduurzamen, goed in te zamelen en te recyclen. Zwerfafval is ons een doorn in het oog, en we werken al jaren nauw samen met NederlandSchoon en gemeenten om zwerfafval te voorkomen en op te ruimen. We blijven zoeken naar mogelijkheden om dit nog beter te doen. De Landelijke Opschoondag is een mooi moment om nog eens extra aandacht te besteden aan zwerfafval, door lokaal verschillende opschoonacties te organiseren. Alle hulp is daarom welkom!”

Helene van Zutphen, Directeur Nederland Schoon, vult aan: “Wij zijn blij dat McDonald’s jaarlijks actief deelneemt aan de Landelijke Opschoondag en vandaag door het hele land in actie komt, om het beperken van zwerfafval op nog grotere schaal aan te pakken. Ze laten hiermee hun lokale betrokkenheid en hun landelijke verantwoordelijkheid zien.”

Benieuwd naar de tijden en acties van de restaurants bij jou in de buurt? Kijk op de website van NederlandSchoon om je aan te melden en aan te sluiten bij een van de opschoonacties die bij jou in de omgeving georganiseerd worden.