Arbeidsmigranten in voormalig kantoor

Er zijn plannen om in het voormalige kantoor van WBM Staalservice arbeidsmigranten te huisvesten. Het kantoorpand ligt aan de rand van een woonwijk en industrieterrein Savelveld.

Bij de buurtbewoners is inmiddels de nodige consternatie ontstaan. Ze moesten de plannen via geruchten vernemen. Ook de Dorpsraad van Stramproy was niet op de hoogte. De huisvesting van arbeidsmigranten is een delicaat onderwerp in Weert. Zeker nadat de gemeente bekend heeft gemaakt zo’n 1000 arbeidsmigranten te willen gaan huisvesten.

Reactie wethouder

De gemeente Weert heeft de plannen bevestigd. Wethouder Wendy van Eijk laat in een reactie weten: “Er ligt inderdaad sinds kort een plan van een initiatiefnemer om arbeidsmigranten te huisvesten in het leegstaande WBM-gebouw. Omwonenden krijgen vandaag (uiterlijk morgen) een uitnodiging voor een informatiemoment binnenkort. Ook de Dorpsraad wordt hiervoor uitgenodigd. De initiatiefnemer zal hier zijn plannen toelichten”.

De omwonenden zullen uitleg krijgen over hoe de procedure verloopt en welke stappen er nog gezet moeten worden. Tijdens deze avond zijn alle betrokken partijen aanwezig. Van Eijk: “Ik hecht er belang aan om te melden dat de vergunningsaanvraag wordt gepubliceerd en volledig transparant verloopt”.

Buiten proportie

Buurtbewoners hebben inmiddels een brief naar de wethouder gestuurd waarin ze hun zorgen uiten. Ze vinden de huisvesting van nog eens 100 – 200 arbeidsmigranten buiten proportie omdat er al veel arbeidsmigranten in Stramproy zijn gevestigd.

Verder vreest men voor de aantasting van het woon- en leefklimaat, intensivering van woon- en werkverkeer en afwaardering van de onroerende goederen in de omgeving.

Buurtbewoners vragen de wethouder om begrip en dat het college van B&W een passend beleid voert waarbij de zorgen in acht worden genomen.