Er zijn plannen om in het voormalige kantoor van WBM Staalservice arbeidsmigranten te huisvesten. Het kantoorpand ligt aan de rand van een woonwijk en industrieterrein Savelveld.

Bij de buurtbewoners is inmiddels de nodige consternatie ontstaan. Ze moesten de plannen via geruchten vernemen. Ook de Dorpsraad van Stramproy was niet op de hoogte. De huisvesting van arbeidsmigranten is een delicaat onderwerp in Weert. Zeker nadat de gemeente bekend heeft gemaakt zo’n 1000 arbeidsmigranten te willen gaan huisvesten.

Reactie wethouder

De gemeente Weert heeft de plannen bevestigd. Wethouder Wendy van Eijk laat in een reactie weten: “Er ligt inderdaad sinds kort een plan van een initiatiefnemer om arbeidsmigranten te huisvesten in het leegstaande WBM-gebouw. Omwonenden krijgen vandaag (uiterlijk morgen) een uitnodiging voor een informatiemoment binnenkort. Ook de Dorpsraad wordt hiervoor uitgenodigd. De initiatiefnemer zal hier zijn plannen toelichten”.

De omwonenden zullen uitleg krijgen over hoe de procedure verloopt en welke stappen er nog gezet moeten worden. Tijdens deze avond zijn alle betrokken partijen aanwezig. Van Eijk: “Ik hecht er belang aan om te melden dat de vergunningsaanvraag wordt gepubliceerd en volledig transparant verloopt”.

Buiten proportie

Buurtbewoners hebben inmiddels een brief naar de wethouder gestuurd waarin ze hun zorgen uiten. Ze vinden de huisvesting van nog eens 100 – 200 arbeidsmigranten buiten proportie omdat er al veel arbeidsmigranten in Stramproy zijn gevestigd.

Verder vreest men voor de aantasting van het woon- en leefklimaat, intensivering van woon- en werkverkeer en afwaardering van de onroerende goederen in de omgeving.

Buurtbewoners vragen de wethouder om begrip en dat het college van B&W een passend beleid voert waarbij de zorgen in acht worden genomen.

39 REACTIES

 1. Natuurlijk was het nog niet gedeeld
  Het is verkiezingsdag
  De wethouder wilde haar partij niet in problemen brengen

 2. Iets met klok en klepel.

  De gehele raad heeft in december 18 al ingestemd met 1000 arbeidsmigranten op max. 3 locaties.

 3. Prima locatie en uiteindelijk zijn dit geen nieuwe en blijvende bewoners ze komen elk jaar voor enkele maanden te werken.

 4. Liegen en bedriegen is verheven tot besturen………de VVD-wethouder heeft haar grote VVD-baas als lichtend voorbeeld.

 5. aardige aantallen die die truc uithalen als je tenminste het NOS journaal nog mag geloven. En maar gelukkig blijven met de europarlementariers die het prachtig vinden regeltjes in te voeren. Waar blijven de regels die hun uitgaven moeten gaan korten? En het is toch wel erg dom als je, met zulke inkomensverschillen, gelooft dat er geen misbruik van wordt gemaakt. En de Nederlandse regering maar roepen dat ze geld tekort hebben.

 6. Als je kritisch denken en het zelfstandig vormen van een mening belangrijk vindt, is het aan te raden geen journaal te volgen en meer om je heen te kijken. Ik kom dagelijks arbeidsmigranten tegen. Tenminste dat denk ik, want ze gedragen zich volledig normaal.

  Niemand zegt dat er geen misbruik van gemaakt wordt, maar nogmaals; een gehele groep afrekenen op de acties van een paar individuen? Nee, daar zijn we te slim voor.
  Er zijn helaas mensen die geen zin hebben om te werken en vervolgens een uitkering ‘trekken’. Het kan niet zo zijn dat men vervolgens denkt dat elke uitkeringsgerechtigde te lui is om te werken. Dat is zwart-wit denken, en dat doen we niet meer sinds we volwassen zijn.

  WBM Staalservice ligt aan de rand van Rooy, dus als daar een keertje een ontzettend gezellig feestje plaatsvind tot in de kleine uurtjes heeft nagenoeg niemand daar last van.
  Oh en we vinden leegstand vervelend, dus niet zo zeuren als dat aangepakt wordt.

 7. Volgens mij is het begrip ‘xenofobie’ hier in Weert uitgevonden.

  Ik ben een boer die graag iets eet wat hij niet kent. Elke dag een stukje vlees met kapot gekookte groenten en aardappelen met een jus wordt ook saai na 2 weken.

 8. Deze locatie in Rooj, hoorde daar niet bij.
  Moonen heeft pas erna aangegeven bij zijn VVD vriendinnetje, dat hij ook interesse had in een plek voor arbeidsmigranten. Wat hij geboden heeft voor ook een plek, is niet te zeggen.
  Gelukkig is deze migrantenkolonie niet in het centrum van het dorp, alhoewel ik ook tegen dit plan ben.
  Als het dan moet zijn en niet anders kan, is dit beter dan midden in het dorp, zoals het plan ‘de Waal’ (oude DA) waar eigenlijk 5 appartementen zouden komen voor gewone verhuur, maar nu worden het 10 mini appartementen voor arbeidsmigranten in opdracht en eigendom van diezelfde Moonen.

 9. Waarschijnlijk kijk jij dan inderdaad niet naar het journaal of het moet zo zijn dat je duizenden ziet als een paar.

 10. Waarschijnlijk heeft Moonen nog niet gehoord van achterstand bij sociale woningbouw. Of zou daar niet genoeg aan verdiend worden?

 11. Als het maar niet bij hun eigen voor de deur is!. Het ene gaat MISSCHIEN weg krijg je het volgende terug. Water naar de zee dragen heet dat geloof ik.

 12. Ze komen idd voor enkele maanden werken, gaan dan de WW in, gaan op vakantie in Warschau of Krakau, vangen dan 3 maanden WW en als het aan de EU commissie ligt gaat dat 6 maanden worden, stichten hier tijdens hun verblijf veel onrust, en komen na 3 maanden weer terug om vervolgens weer 3 maanden op vakantie te gaan op kosten van de belastingbetaler.
  Belachelijk dat we zo gekloot worden door onze overheid…!
  En dan zich maar afvragen waarom er iedere keer zoveel RECHTS gestemd wordt..!

 13. Er wordt helemaal niet veel rechts gestemd…
  Er zullen best wel arbeidsmigranten zijn die doen wat jij beschrijft, maar een gehele groep afrekenen op de acties van wat individuen? Daar zou je te slim voor moeten zijn. 😉

 14. Totale onzin. Dergelijke panden worden omgebouwd. Het is niet zo dat als de Burcht op Boshoven wordt omgebouwd naar woningen mensen in een sporthal gaan wonen. Voor het oude UWV kantoor aan de singel geldt precies hetzelfde.

  Men klaagt over leegstand. Vervolgens gaat men klagen over het feit dat leegstand wordt aangepakt. Een dermate klagerige houding gaat er in de toekomst voor zorgen dat mensen niet meer naar je luisteren maar je enkel aanhoren. “Ach, volgens die zeurpiet is het toch nooit goed. Gewoon negeren.”

 15. Als de NOS het heeft over “duizenden overlastgevende arbeidsmigranten”, dan is dat landelijk. Elke overlastgevende arbeidsmigrant die wordt gehuisvest buiten de regio Weert is voor ons totaal niet relevant.

  Net zoals het voor mensen in Australië heel erg leuk is dat het vandaag boven de 30 graden wordt. Wij hebben daar niks aan, want wij wonen niet in Australië.

 16. eigen volk heet doa noeets moge woeene en noe in eine kieer waar….angers zit ze mer bie D%jvs inne tuin…dea vintj det toch gein probleem…

 17. De geluidsoverlast bij, in dit geval de verbouwing aan de singel, is 2 weken per 15-20 jaar.
  Het zelfde geld voor andere verbouwingen, die zijn tijdelijk. Lelijke, oude ontwerpen gaan weg, en leegstand wordt voorkomen.

  Verder werken mensen in de bouw niet na vijf uur ‘s middags, en ook niet vóór acht uur in de ochtend. Die stomme carnavalsoptocht is op een zondag. Dan willen normale mensen uitslapen.

 18. Nee. Ben zo dom dat ik altijd dacht dat uitkeringen zoals bv WW werden betaald door de centrale overheid en opgehoest door de belastingbetalers.

 19. Mooi gedachte. Daarvan uitgaande is het misschien wel leuk om zelf eens een paar tijdelijke arbeiders in huis te nemen.

 20. Aan woningenworden vele strenge eisen gesteld. Op een industrieterrein een woonhuisneerzetten mag normaal helemaal niet. Als je arbeidsmigranten huisvest heeft de gemeente bedacht dat hier vele eisen NIET gelden. Je mag ze nagenoeg als slaven huisvesten. Tot het einde der tijden, want de vergunning heeft geen eindige looptijd.

  Dit leidt tot lekker lage kosten voor werkgevers. En dan maar klagen dan een ‘local’ dat werk niet wil doen. Voor het geboden salaris kan hij alleen in een ‘migrantenhotel’ gaan wonen, maar dat mag dan weer niet.

 21. Ja, dat is al decennia lang zo. Dat is zo en blijft zo los van arbeidsmigranten. Derhalve dus niet relevant.

 22. Oh maar dat is nergens voor nodig. Die worden binnenkort gehuisvest in het oude WBM kantoor in Stramproy. 🙂

 23. Zo te lezen!! ben je niet de slimste thuis. dus ik zal je in je waarde laten. Het is niet netjes om iemand met een beperking in de zeik te zetten

 24. We schijnen te vergeten dat zonder arbeidsmigranten onze samenleving niet meer kan draaien. Alleen al in Brabant werken er meer dan 100.000; als deze er niet waren zouden veel bedrijven, vooral industrie en landbouw, niet kunnen produceren. Dus geen asperges en aardappelen op je bord.
  Als iedereen die deze mensen niet in Nederland wil hebben een betere oplossing heeft hoor ik het graag. Zo niet zul je deze groep moeten accepteren, waarderen voor wat ze (ook voor ons) doen en ook huisvesting moeten aanbieden. Zorg er dan wel voor dat de regels voor deze mensen duidelijk zijn, tolereer geen misbruik en rotzooi en zorg er voor dat ze gewoon belasting betalen, net als ieder ander.

 25. Op de Weerter locaties misschien wel, maar in Rooj niet.
  Stramproy is/was voor Clement niet interessant, wel voor Moonen, aangezien hij al met één (of meerdere) project(en) in Rooj bezig is.
  We zullen eens naar de bijeenkomst van de initiatiefnemer gaan (die zal zeer druk bezocht worden, dat kan ik garanderen), dan weten we (de bewoners), wie hij is en wat hij wil gaan doen.

Comments are closed.