Plan voor ombouw gymzaal Burcht

Algemeen Economie 1 reactie 2 min. leestijd

Update 11.49u – Bij de gemeente Weert is door een initiatiefnemer een verzoek ingediend om de gymzaal aan De Burcht 100 te transformeren in 7 woningen. De gemeente staat positief tegenover het idee. Het plan moet nu verder worden uitgewerkt door de initiatiefnemer.

Initiatiefnemer

Vereijken Vastgoed B.V. heeft samen met Quattro Bouw en Vastgoedadvies namens Aannemersbedrijf Haex B.V. bij de gemeente Weert een aanvraag ingediend om 7 woningen te mogen realiseren in de voormalige gymzaal aan De Burcht 100 in Boshoven. De gymzaal staat inmiddels al enkele jaren leeg. De gymzaal krijgt een enorme facelift. De uitstraling wordt modern. De bebouwde oppervlakte blijft hetzelfde, behoudens bergingen bij de woningen, die worden toegevoegd. Wethouder Wendy van Eijk: ‘Dit is een mooi voorbeeld van transformatie van een leegstaand gebouw. De 7 woningen worden gerealiseerd voor jongeren of ouderen. Hieraan is grote behoefte.’

Omgeving

Het parkeren wordt opgelost op de naastgelegen parkeerplaats. Hierover worden nog afspraken met de initiatiefnemer gemaakt. De gemeente wil het resterende deel van de parkeerplaats en het groen opknappen en waar mogelijk, in overleg met de omwonenden, een aantal parkeerplaatsen verwijderen en een extra groene invulling geven. Hiermee wordt ingespeeld op de klimaatverandering en dit draagt bij aan de doelstelling om verder te ontstenen. Dit sluit naadloos aan bij het beleid van de gemeente.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie