(Foto’s) Op het dak van Risse Groep blinken sinds kort ruim 1200 zonnepanelen, waardoor het jaarlijkse stroomverbruik volledig duurzaam wordt opgewekt. En deze werden vanochtend officieel in gebruik genomen met een bijzondere handeling door wethouder Paul Sterk.

Risse Groep neemt als eerste lid van Stichting Parkmanagement Weert dit duurzame dak in gebruik. Deze primeur komt voort uit een samenwerking van het bedrijfsleven om Weert in 2040 energieneutraal te krijgen.

Rendement zonder extra kosten

Met de zonnepanelen bespaart Risse Groep op de jaarlijkse elektriciteitskosten. En het mooie is: Risse Groep maakt hiervoor geen investeringskosten. Partner Rooftop Energy plaatst zonnepanelen bij bedrijven zonder dat die daarvoor hoeven te betalen. Het levert Rooftop Energy een rendement van 5% op.

Lokale samenwerking

Vanochtend werd door de betrokken partijen benadrukt dat ze trots zijn op de lokale samenwerking die tot stand is gekomen en het resultaat. Wethouder Paul Sterk gaf aan dat Risse Groep een modern bedrijf is dat klaar is voor de toekomst en een voorbeeld van verduurzaming dat past in de huidige maatschappij. “Het is prachtig dat we nu de energie kunnen gaan opwekken die Risse Groep per jaar verbruikt”. Stichting Parkmanagement stond aan de basis van het project en bracht de partijen bij elkaar. Tevens riep John Huizing Weerter bedrijven op om na te denken over duurzame energie-opwekking.

Weert Energieneutraal

In Weert doen nu 5 bedrijven mee aan het project. In totaal liggen er straks zo’n 7000 zonnepanelen op de daken. Het bedrijf Xperal plaatst deze panelen. En als Weert zo doorgaat is het in 2040 energieneutraal!