Nabestaandenbijeenkomsten

Algemeen Uitgaan Weert 2 reacties 3 min. leestijd
Foto: koken in Toon Hermans Huis | Foto door: Irene van Wel

Het Toon Hermans Huis Weert start weer een nieuwe reeks kookworkshops en andere bijeenkomsten voor nabestaanden.

“Tot de dood ons scheidt” is een belofte die veel partners elkaar doen. Maar wat nu als de dood veel eerder komt of je veel zwaarder valt dan je had gedacht? Het verlies van een partner, ouder, familie of vriend(in) heeft een enorme impact. Je blijft alleen achter, zonder dat maatje. Anderen doen hun best om er voor je te zijn, maar écht begrijpen doen ze je niet.
Jouw leven staat op zijn kop, alles is anders dan voorheen. Hoe ga je dan verder?

Het Toon Hermans Huis Weert wil een plek zijn waar je terecht kunt wanneer je een dierbare aan kanker hebt verloren. In het voorjaar van 2019 organiseert het huis daarom een reeks bijeenkomsten waarbij het verlies van een dierbare centraal staat. Ook na de zomervakantie worden nog een aantal kook- en avondbijeenkomsten voor nabestaanden gepland. Alle bijeenkomsten worden begeleid door een ervaren team van het Toon Hermans Huis Weert, die ook ervaringsdeskundig zijn.

Samen koken

Op woensdagmiddag 1 mei wordt er samen met lotgenoten een simpele maar smaakvolle maaltijd gekookt. Juist deze vanzelfsprekende dagelijkse bezigheid valt vaak enorm tegen wanneer je er alleen voor staat. We maken eenvoudige, snelle, smakelijke, gezonde en voedzame maaltijden klaar, speciaal voor 1 persoon. Na het koken eet je samen in alle rust en kun je, als je wilt, verhalen met elkaar delen. De kookbijeenkomst begint om 15.30 uur en eindigt rond 18.00 uur.

Avondbijeenkomsten

Ook worden er in het Toon Hermans Huis Weert twee bijeenkomsten in de avond gehouden. Hierbij kun je jouw ervaringen met het verlies van je dierbare delen met andere nabestaanden aan de hand van een thema. Door met lotgenoten in gesprek te gaan, zul je ervaren dat er veel begrip en herkenning is voor jouw situatie. De avonden zijn gepland op 3 april en 5 juni van 19.30 tot 21.00 uur.

Aanmelden

Heb je interesse in deze kook- en/of avondbijeenkomsten? Meld je dan aan! Dit kan door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 0495 541 444. Je mag ook altijd binnenlopen tijdens onze openingstijden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties