Stadswandeling in teken van de Biest

Uitgaan Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Op zondag 10 maart aanstaande organiseren de Stadsgidsen van Weert de ‘Biestwandeling’.

Deze keer maken ze een wandeling over De Biest. De gids vertelt je bijzonderheden over een aantal bijzondere gebouwen die beeldbepalend zijn voor deze wijk, zoals het vroegere kasteel van de graven van Horne, de Tiendschuur, het Charitasgebouw en de poortgebouwen van zorgcentrum Hieronymus.

Samen met de Stadsgids wordt er een bezoek gebracht aan de voormalige kloosterkerk en de kloostertuin. Langs de Zuid-Willemsvaart over het Verliefdenlaantje wandel je terug naar het vertrekpunt. Hier krijg je informatie over het ontstaan van de Zuid-Willemsvaart en de belangen voor Weert. De realisatie van “de kanaal” was ook de aanzet voor industrialisatie van Weert. Denk hierbij aan de scheepswerf en de kleipijpenfabriek op de Biest.

Nieuwsgierig? Loop dan eens met onze stadsgids mee. Deelname kost € 3,– De wandeling duurt ca. 1,5 à 2 uur. Vertrekpunt: om 14.00 uur St. martinuskerk

Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor jou geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden. Zie de website www.stadsgidsenweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie