Op zondag 10 maart aanstaande organiseren de Stadsgidsen van Weert de ‘Biestwandeling’.

Deze keer maken ze een wandeling over De Biest. De gids vertelt je bijzonderheden over een aantal bijzondere gebouwen die beeldbepalend zijn voor deze wijk, zoals het vroegere kasteel van de graven van Horne, de Tiendschuur, het Charitasgebouw en de poortgebouwen van zorgcentrum Hieronymus.

Samen met de Stadsgids wordt er een bezoek gebracht aan de voormalige kloosterkerk en de kloostertuin. Langs de Zuid-Willemsvaart over het Verliefdenlaantje wandel je terug naar het vertrekpunt. Hier krijg je informatie over het ontstaan van de Zuid-Willemsvaart en de belangen voor Weert. De realisatie van “de kanaal” was ook de aanzet voor industrialisatie van Weert. Denk hierbij aan de scheepswerf en de kleipijpenfabriek op de Biest.

Nieuwsgierig? Loop dan eens met onze stadsgids mee. Deelname kost € 3,– De wandeling duurt ca. 1,5 à 2 uur. Vertrekpunt: om 14.00 uur St. martinuskerk

Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor jou geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden. Zie de website www.stadsgidsenweert.nl.

1 REACTIE

  1. Jammer dat hier een oude foto staat van de oever van de Scheepsbouwkade zonder de damwandprofielen, de oude oever van de zuid willemsvaart was geen belemmering om uit dit water te klimmen. Gelukkig zijn er daar wel 2 trapjes om er uit te klimmen, alleen moet je dan wel vlak bij het trapje te water raken, want 100 meter zwemmen of meer haal je niet bij een watertemperatuur onder de 10 graden.

Comments are closed.