Zondag vond de 469e Hema IJzeren Man loop plaats. Het was op carnavalszondag, met een beetje een natte morgen. Ondanks het mindere weer en “vastelaovendj” waren er toch weer een respectabel aantal deelnemers aan de start verschenen.

Deze zondag werden er twee lopers in het zonnetje gezet door de organisatie. Marvin Fonteijn die als 13-jarige al 100 keer heeft deelgenomen aan deze loop. Ook Annemie Sools uit Budel die voor de 250e keer heeft meegedaan. Beide kregen een mooie herinnering uitgereikt. Een knappe prestatie van beide lopers.

Verder was er een bijzonder afscheid. Cor van de Kerkhof, een vrijwilliger van het eerste uur heeft aangegeven dat hij wilde stoppen. 39 jaar, vanaf de begin jaren 80 van de vorige eeuw is Cor betrokken geweest bij deze loop. Al die jaren heeft hij zich ingezet om deze loop aantrekkelijk te maken. Wat hem aardig gelukt is. Uit handen van Wim Janssen kreeg Cor een oorkonde, bloemen en een waardebon. Met dank en respect voor zijn geweldige inzet.

Uniek deze dag was dat Stadsprins Frank II het startsein kwam geven. Dit deed hij na een korte speech, waarin hij iedereen een succesvolle loop toewenste. Ook de lopers gaven aan dat het ondanks het natte weer, toch weer een mooie loop was. Zondag 7 april is de volgende Hema IJzeren Man loop.

Belangrijk is het dat je er weer bij bent. Want als je dit jaar 8 keer meeloopt maak je kans op een nieuwe fiets van Richard van Alphen. Ook ding je dan mee voor de Hema- bonnen en zwembonnen voor de jeugd van Zwembad de IJzeren Man. De start is dan ook weer bij Bier en Spijzenlokaal Dennenoord aan de Voorhoeveweg 2 in Weert. De voor-inschrijving start rond 10 maart. Mede dank Palmen Sport.