Weert stijgt in AD Misdaadmeter

Archieffoto WdG

Weert is gestegen in de AD Misdaadmeter. De cijfers van de 18e Misdaadmeter die het AD heeft gepresenteerd laten zien dat Weert onveiliger is geworden in 2018.

Vorig jaar stond Weert op plek 87 van Nederland, dit jaar op plek 42. “De ranglijst van (on)veilige gemeenten komt tot stand op basis van aangiftes en meldingen van tien delicten: woninginbraak, inbraak in schuur, garage of tuinhuisje, diefstal uit of vanaf een auto, diefstal van auto of motor, zakkenrollen, bedreiging, mishandeling, straatroof, overvallen en vernieling”, aldus het AD.

Cijfers over Weert laten zien dat vooral het aantal woninginbraken (38%) en bedreigingen (30%) is toegenomen. De grootste opvallendste stijging is te zien in het aantal autodiefstallen. Dat aantal verdubbelde bijna van 21 autodiefstallen in 2017 naar 39 in 2018.

Buurgemeenten

Ook Cranendonck is fors gestegen in de AD misdaadmeter en is Weert zelfs voorbij geschoten. De buurgemeente van Weert steeg van plek 180 naar 38. Nederweert steeg van plek 284 naar 271. In Leudal werd het een stuk veiliger. Deze gemeente daalde van plek 157 naar 202. Roermond staat dit jaar in de top 10 van onveiligste gemeenten. Deze gemeente steeg van plek 14 naar 9.

Bekijk alle cijfers: https://www.ad.nl/binnenland/hoe-veilig-is-jouw-gemeente-bekijk-het-hier~a9240099/