Wethouders Weert geven les

Algemeen Politiek Weert 5 reacties 2 min. leestijd
Foto: wethouders Weert (v.l.n.r.): Van den Heuvel, Van Eijk, Gabriels, Geelen en Sterk

Wethouder Geert Gabriëls en wethouder Tessa Geelen willen in hun agenda op vrijdagen ruimte vrijmaken om les te geven aan groepen scholieren en anderen over de gemeente en politiek.

Zo willen zij vooral jongeren meer bewust maken van wat de gemeentepolitiek en de gemeentelijke organisatie voor een stad betekenen. Aanmelden daarvoor is nu mogelijk. De wethouders hebben in het verleden al vaker voor groepen gestaan.

Uitleg

Hoe werkt een gemeentebestuur? Wie neemt de besluiten in een gemeente? Hoe is het om wethouder te zijn in Weert? Op dit soort vragen geeft wethouder Gabriëls of wethouder Geelen antwoord tijdens de bijeenkomst. Daarnaast gaan zij in op het belang van het uitbrengen van je stem tijdens de verkiezingen en wat er vervolgens daarna gebeurt in een gemeente.

De wethouders passen hun verhaal aan aan het niveau van de groep. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid vragen te stellen. Niet alleen schoolklassen maar ook anderen, zoals verenigingen of groepen geïnteresseerden, kunnen zich aanmelden voor een uitleg door wethouder Geelen of wethouder Gabriëls.

Praktisch

De wethouders ontvangen groepen zoveel mogelijk in de raadzaal, zodat zij ook over deze belangrijkste ruimte van het stadhuis uitleg kunnen geven.

Afspraken kunnen worden gemaakt via de secretaresse van de wethouders, Esther Koppen, tel. (0495) 575 712 of [email protected]. Alleen op vrijdagen kunnen bijeenkomsten worden ingepland. Er zijn geen kosten aan verbonden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties