Procedure sluiting AZC na zomer

Onlangs heeft het college van burgemeester van wethouders in Weert gesproken met de nieuwe bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker van het COA. Vooraf kwam naar buiten dat het COA mogelijk het AZC in Weert langer open wilde houden en dit zou gaan bespreken.

Burgemeester Heijmans lichtte tijdens de raadsvergadering woensdagavond toe wat er besproken was. Op de agenda stonden een drietal onderwerpen: de evaluatie van het AZC in Weert, de procedure voor de ‘afbouw’ van het AZC en de bestuursovereenkomst.

Na de zomervakantie volgt een nieuw gesprek met het college van B&W waarin de evaluatie en de procedure voor sluiting worden besproken. Er is geen aanleiding voor een nieuwe of verlenging van de bestuursovereenkomst zo meldde de burgemeester. De gemeente continueert dus de afspraak die in 2015 is gemaakt en dat betekent dat het AZC Weert in 2020 zal gaan sluiten.